Online platforma #Otvori_pRozorište od danas dostupna maloj i velikoj raji

#Otvori_pRozorište, online platforma grupe bh. umjetnica i umjetnika namijenjena djeci od danas počinje svoje djelovanje putem zvaničnog YouTube kanala i Facebook stranice. Pokrenuta sa ciljem poticanja djece, ali i odraslih da u uvjetima vlastite izolacije maštaju, igraju se i pričaju priče, platforma jednim klikom nudi ulazak u čudesni svijet igre, glume, kostimiranja, animiranja i pričanja priča.

U realizaciji prve predstave na platformi #Otvori_pRozorište učestvovali su Oliver Jović, Adisa Vatreš Selimović, Amar Selimović, Arma Tanović, Dina Mušanović, Irma Alimanović, Mirna Jogunčić, Staša Dukić, Stela Mišković, Feđa Zahirović, Maja Zećo, Marija Novaković, Kenan Kulenović, Asja Krsmanović i Sabrina Begović-Ćorić uz naravno pomoć ukućana.

“Otvaranjem pRozorišnih priča želimo ohrabriti djecu i odrasle da i oni ispričaju svoje pRozorišne priče kako bi se zabavili i kreativno osmislili svakodnevicu u doba izolacije“, istakao je tim bh. umjetnica i umjetnika te pozvao malu i veliku raju da se pridruže u realizaciji narednih (Otvori) pRozorišnih predstava.

 

“Pozivamo vas da u svojim domovima snimite dijelove bajke ili cijelu bajku koju zadamo kao naredni zadatak. Nakon realizirane priče o Crvenkapici sljedeći zadatak je priča o Tri praščića. Svoje prijedloge pošaljete nam na Instagram, Facebook i YouTube kanal“, poruka je tima #Otvori_pRozorište.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »