Novi singl ‘Blizu’- Muhameda Trnke

Muhamed Muki Trnka, gitarista nekadašnjeg benda Erogene zone, ali i DJ-a pod pseudonimom Genetic Grooves Guru, sada se ipak odlučio predstaviti publici pod svojim imenom i novom pjesmom “Blizu”.

“Pjesmu sam snimio prošle godine i namjera je bila da ona izađe u sklopu albuma koji je bio najavljen i bile su pripremljene promotivne aktivnosti kao i svirke za proljeće ove godine, međutim sve se to moralo prolongirati zbog poznatih razloga. U međuvremenu mnogo sam boravio u studiju, radio nove stvari i nagomilalo se mnogo toga. Osjetio sam da nešto moram da izbacim vani”.

Kako kaže Trnka, nova pjesma “Blizu” dolazi pred kraj 2020. godine koja je bila ispunjena potpuno suprotnim porukama u odnosu na njegovu pjesmu, kao što su držanje distance, izbjegavanje druženja, okupljanja…

“I ako su bile sasvim neke druge pjesme planirane kao prethodnica i singlovi prije svega, “Blizu” se sama nametnula  da baš ona bude ta koja će završiti ovu 2020 godinu iz nekih svojih razloga. Da li zbog naziva, ko to zna, ja sam samo pratio njenu energiju i doveo je do kraja. I evo nas sada to – ona i ja.”

Pjesmu “Blizu” je napisao sam Trnka, dok mu se u videospotu pridružuje kćerka Emi Trnka, inače talentovana bh. umjetnica koja također piše svoje pjesme.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »