Noći arhitekture 06

Publika u kinu Meeting Point će imati priliku da čuje jedinstvenu priliku da čuje predavanja svjetski poznatih arhitekata Seung H-Sang (prvi gradski arhitekta Seoula) i Mladena Jadrića (predavača na Tehničkom Univerzitetu u Beču i svjetski nagrađivanog arhitekte).

Seung H- Sang je jedan od najpoznatijih korejskih arhitekata, koji je pored brojnih projekata i knjiga, 2014. godine bio izabran i za prvog gradskog arhitektu metropolske vlade u Seulu. Njegov rad se zasniva na sopstvenim kritičkim uvjerenjima o Zapadnoj kulturi dvadesetog vijeka, čiji je predmet ‘ljepota siromaštva”.

Mladen Jadrić predaje i praktikuje arhitekturu u Beču, Austrija. Kao gostujući profesor je predavao na arhitektonskim fakultetima širom svijeta. Dobio je državnu nagradu za eksperimentalnu arhitekturu, ‘Karl Scheffel Preis’ i ‘Schorsch Preis’ grada Beč.

“Noći arhitekture” su komplementarni dio festivala Dani Arhitekture i podrazumijevaju seriju događaja koji će se održavati tokom cijele godine u večernjim satima, sa ciljem kontinuiranog okupljanja arhitekata.

 

Adresa: Kino Meeting Point, Hamdije Kreševljakovića 13, Sarajevo 71000

Početak:20h

cijena ulaznica: 5KM / za studente i penzionere:4KM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »