Nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice // Svečana dodjela nagrada

U Sarajevu će se u utorak, 21.12.2021., dodijeliti Nagrade za inovativne nastavnike i nastavnice (NIN). Nagrade se dodjeljuju šesti put u organizaciji Centra za obrazovne inicijative Step by Step, uz podršku donatora. NIN je prepoznat i kao dio velike porodice Global Teacher Award, najprestižnije nagrade za nastavnike u svijetu.

Nagrada će se i ove godine dodijeliti u pet kategorija: odgajatelji/ce u predškolskom odgoju i obrazovanju, učitelji/ce u razrednoj nastavi, predmetni nastavnici/ce u osnovnim školama, predmetni nastavnici/ce u srednjim školama i stručni saradnici/ce na svim nivoima odgoja i obrazovanja. Kao i prethodnih godina, nastavnici i nastavnice su svoje inovativne prakse, njih više od 100 ove godine, slali do 15. novembra. Žiri koji se sastojao od pet članova/ica prošlogodišnjih pobjednika/ca u svim kategorijama, jedne osobe ispred Centra za obrazovne inicijative Step by Step i, kao novina u Pravilniku NIN-a, tri univerzitetska profesora/ice sa javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, odabrao je 50 nominovanih, po 10 za svaku od 5 kategorija.

Zahvalni na podršci koju ste pružili i pružate i prostoru u Vašim medijima u kojem ste promovirali ovu plemenitu i, za budućnost naše djece i našu, vrlo važnu profesiju svih ovih godina, pozivamo Vas da nam se pridružite na svečanoj ceremoniji dodjela nagrada dobitnicima i dobitnicima 2021. godine

21.12.2021. (utorak)

Bosanski kulturni centar (BKC)

Branilaca Sarajeva 24, Sarajevo

u 20 sati

Više informacija i filmove o dobitnicima Nagrade prošle, kao i o nominiranim praksama ove godine možete pročitati i pogledati na stranici www.inskola.com.

Vaša nam je podrška od izuzetne važnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »