MUZIČKA AKADEMIJA I SARAJEVSKA FILHARMONIJA

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu je u saradnji sa Sarajevskom filharmonijom za sve ljubitelje istinskog muzičkog kvaliteta pripremila pažnje vrijedan koncertni događaj na kojem će združenim snagama nastupiti studenti Akademije i najstarijeg profesionalnog orkestarskog sastav u BiH – Sarajevske filharmonije.

Posebnost muzičkog događaja ogleda se u efektnom repertoarskom odabiru djela koja se referiraju na stilsku epohu romantizma, te slove za dio najraskošnije orkestarske muzike ikada napisane, a to su: Tragična uvertira op. 81 u d molu,  J. Brahmsa, Klavirski koncert op. 54 u a molu  R. Schumanna, te glasovita simfonija Pathétique br. 6 op. 74 u h molu ruskog velikana P. I. Čajkovskog. Da pomenuti izvođački ansambli i repertoarski sadržaj zazvuče onako kako i dolikuje svečanoj prilici pobrinut će se perspektivni studenti Odsjeka za dirigovanje Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu Jure Bučević, Fuad Šetić i Ivan Križanac, dok će uloga soliste pripasti mladom umjetniku Nadiru Hošiću / klavir.

Koncert Muzičke akademije i Sarajevske filharmonije održat će se 03. juna tekuće godine u svečanom ambijentu sale Narodnog pozorišta Sarajevo, s počekom u 19.30h.

Ulaz je besplatan! Dobrodošli!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »