Mona Muratović ambasadorica 6. Dječijeg sajma u Sarajevu

Prirodu nismo naslijedili od predaka nego posudili od naše unučadi

 Zaista se brinuti za svoju djecu ne znači samo ono što sad činimo za njih, nego šta radimo a što njihovu budućnost može ugroziti do nezamislivih razmjera. Naravno, govorim o utjecaju na klimatske promjene. Osvijestimo se sada prije nego bude kasno, kazala je Mona

Ostalo je još nekoliko dana do početka najveselijeg događaja u godini – Dječijeg sajma koji se i ove godine održava od 15 – 17. novembra u sarajevskoj Skenderiji.

Ambasadorica 6. Dječijeg sajma, Mona Muratović, majka Akina (11), Livije (4) i Viga (11 mjeseci), stalna glumica Narodnog pozorišta u Sarajevu, kaže da se osjeća počastvovanom što je izabrana za ambasadoricu ovog veselog i edukativnog događaja na koji je ulaz besplatan.

«Imam brojne uloge u životu; supruga sam, sestra, kćerka…Brojne uloge sam odigrala na sceni i pred kamerama. Vjerujem da me one profesionalne, najbolje – tek čekaju. Ipak, biti majka, nije samo jedna od uloga, to je cjeloživotna misija, a rezultate možemo nazirati tek kad nam djeca budu u svojim dvadesetim godinama. Hoću li biti dobra majka svojoj djeci, za mene je važnije od svakog drugog uspjeha « kazala je Mona.

Čuvajmo prirodu, rastimo zajedno», ovogodišnji je slogan najvećeg događaja u BiH za malu raju, u čijem festivalskom programu nastupi preko 1500 djece uzrasta do 12 godina. Ovaj jedinstveni događaj za djecu u BiH, prateći globalne trendove ove godine u fokus stavlja edukacija mališana na temu očuvanja prirode. Za mališane i roditelje Dječiji sajam pripremio je razne edukativne i zabavne radionice na temu važnosti odlaganja otpada, reciklaže i štednje papirau saradnji s KJKP RAD Sarajevo te drugim izlagačima. Za vrijeme održavanja sajma u dvorani će biti postavljene  reciklažne kante, označene po vrsti otpada.

 «Zaista se brinuti za svoju djecu ne znači samo ono što sad činimo za njih, nego šta radimo, a što njihovu budućnost može ugroziti do nezamislivih razmjera. Naravno, govorim o utjecaju na klimatske promjene. Osvijestimo se sada prije nego bude kasno. Prirodu nismo naslijedili od predaka nego posudili od naše unučadi», rekla Mona.

Na sajmu će se mališani imati priliku družiti s dječijim super junacima, takmičiti se i osvajati lijepe poklone i zabavljati uz mnoge besplatne zabavne sadržaje koje i ove godine pripremaju sponzori i partneri sajma Becutan, Bh Telecom, Corn Flips, Dukat, Vitinka, Violeta, Signal, Coccolino, Malac Genijalac, Sunnyland, Rox i mnogih drugih. Pratite nas na Facebook fun page gdje se svakodnevno dijele vrijedni darovi.

 Ambasadorica 6. Dječijeg sajma Mona Muratović će zajedno sa djecom JU Lane, načelnikom općine Centar Nedžadom Ajnadžićem i direktoricom Sajma Majom Kojundžić Graholski u ponedjeljak u 12 sati na dvije lokacije park ispred Općine Centar i Veliki parku, zasaditi nekoliko sadnica drveća. „Ovom simboličnom gestom šaljemo ovogodišnju poruku sajma «Čuvajmo prirodu, rastimo zajedno» i počinjemo odbrojavanje do najveselijeg događaja u BiH“ izjavila je Kojundžić Graholski.

Ulaz na sajam je besplatan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »