“Konvoj” u Domu mladih Sarajevo, 29. decembra

Sarajevski bend Konvoj održat će svoj veliki solistički koncert u Domu mladih Sarajevo, 29. decembra sa početkom u 21 sati. Ovaj vanvremenski rock bend se nakon devet godina od održavanja svoj posljednjeg nastupa u Domu mladih, ponovo vraća kući.

„Presretni smo što ovu tešku 2023. godinu ispraćamo upravo sa mjesta odakle je sve počelo, dvorane koja je obilježila mnoge generacije muzičara našeg grada i zato sa ponosom se ponovo vraćamo kući nakon gotovo deset godina. Na ovom koncertu spremamo neka iznenađenja, obzirom da ćemo u periodu do koncerta objaviti neke nove materijale“, poručili su članovi benda Konvoj.

Kao predgrupa na koncertu će nastupiti novi sarajevski bend Nindže iz haustora, koji na zanimljiv način njeguju tradiciju new primitives zvuka, što će svakako biti super kombinacija da publiku zagriju prije nastupa Konvoja.

Early bird ulaznice po cijeni od 15 KM za veliki koncert benda Konvoja možete kupiti putem platforme www.event.ba ili na biletarnici Doma mladih.

Konvoj je formiran 1988. godine kao bend prijatelja, a njihov album prvijenac „Sa vremenom“ izlazi početkom 1997. godine. Tokom dosadašnje karijere, Konvoj je objavio pet studijskih, jedan live album i tri singla, te svirao mnoštvo koncerata različitih formata. Sarajevski Dom mladih igra veliku ulogu u njihovoj karijeri jer ih veže za njihove početke, ali isto tako tu bilježe i značajne solističke koncerte.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »