Koncert Hora za male i mlade Suncokreti “Planeta suncokreta 2“

Koncert Hora za male i mlade Suncokreti “Planeta suncokreta 2“, održat će se povodom Dana planete Zemlje u petak 21. aprila u Pozorištu mladih Sarajevo sa početkom u 19 sati. Posebni gosti na koncertu bit će polaznici i polaznice Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo te učenici i učenice Osnovne škole Safvet-beg Bašagić koji su posebno za ovu priliku uz mentorstvo glumca Sanina Milavića pripremili desetominutni igrokaz o značaju ekologije. Ulaznice za koncert moguće je kupiti na portirnici Pozorišta mladih Sarajevo dok se rezervacija ulaznica može izvršiti pozivom na broj 033 442 572.

Pozivajući malu i veliku raju da dođu na koncert, voditelj hora Suncokreti, Nedžad Merdžanović, istakao je da će se ovom prilikom ozvaničiti saradnja sa udruženjem Znakovi tišine. “Posebnu notu koncertu dat će izvedba pjesme “Imagine“ Johna Lennona koju je Hor Suncokreti obradio zajedno sa predstavnicima udruženja Znakovi tišine koje za cilj ima razvoj i unaprjeđenje statusa osoba oštećenog sluha. Na ovaj način zajedno radimo na osnaživanju ove populacije i poticanju društva na inkluzivne aktivnosti“, naveo je Merdžanović te iskoristio priliku da se posebno zahvali UniCredit banci, Argeti Junior i Asocijaciji kompozitora i muzičkih stvaralaca AMUS bez čije podrške održavanje koncerta ne bi bilo moguće.

Predstavnica udruženja Znakovi tišine, Ira Adilagić, naglasila je da je Hor za male i mlade Suncokreti prepoznao važnost pristupačnosti muzike i pjevanja za svu djecu. “Saradnjom sa horom imamo jedinstvenu priliku za još jedan oblik promocije znakovnog jezika i širenje njegovog učenja te ujedno ukazivanje na njegovu važnost i višestruku primjenu sa naglaskom na aktivno učešće mlađih generacija. Svi prisutni u petak će moći vidjeti kako se muzika i pjesme mogu dijeliti kroz znakovni jezik i izuzetno smo sretni zbog saradnje sa Suncokretima“, rekla je Adilagićeva.

Pored pjesama koje su već dobro poznate kao što su “Putujemo“, “Veseli voz“, “Super Štek“, Pjesma Suncokreta“ i “Prijatelji“, Suncokreti će prvi put izvesti pjesme “Somewhere over the rainbow“ iz filma Čarobnjak iz Oza te pjesmu “What a wonderful world“ Louisa Armstronga.

Album Hora za male i mlade Suncokreti može se downloadati besplatno na linku: https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M501cd40982d.html dok se više informacija o svim aktivnostima Hora može pronaći na zvaničnoj Facebook stranici https://www.facebook.com/Suncokreti-234840109891779/?fref=ts.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »