Koncert Hora Muzičke akademije UNSA

Koncert Hora Muzičke akademije UNSA (11.06. u 19:30, crkva sv. Ante na Bistriku)

Program Majskih muzičkih svečanosti redovno predstavlja umjetnički rad nastavnika, saradnika i akademskih ansambala, pa i ove godine donosi koncert Hora Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu (MAS UNSA) koji će nastupiti pod dirigentskom palicom Emanuela Josića, stručnog saradnika na Odsjeku za dirigovanje MAS, u utorak, 11. maja 2024. godine, u 19:30 sati.

Iako je održavanje koncerta inicijalno planirano u Domu Oružanih snaga BiH, obavještavamo publiku da će ovaj događaj biti upriličen u crkvi sv. Ante na Bistriku iz tehničkih razloga.

Uz Hor MAS će ovom prilikom nastupiti i solisti Jovana Pavlović (sopran), Hanadi Karić (mezzosopran), Diana Grubišić Ćiković (harfa), Emili Mišić (marimba) i Iva Lazić (klavir).

Na programu, koji je pripreman pod mentorstvom predmetne profesorice red. prof. art. Jasenke Ostojić, naći će se djela B. Brittena. R.Glièrea, M.Tourniera, J. S. Bacha, S. Barbera, D. Eldera, R. E. Kreutza i B. Papandopula.

Ulaz je slobodan.

Više o programu 17. Majskih muzičkih svečanosti: https://mas.unsa.ba/vijesti/program-17-majskih-muzi%C4%8Dkih-sve%C4%8Danosti-1105-13062024

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »