Collegium artisticum -Play!Play!Play!

U galeriji Collegium artisticum u utorak, 11.06.2024., 19:00 – 20:30 najavljen je performans umjetnika pod nazivom Igraj! Igraj!

Igraj! Igraj! je igra improvizacije. Izvođači će se suočiti sa izazovom improvizacije sa nizom pravila, glumačkih instrumenata i apstraktnih ideja postavljenih da pomognu izvođačima. Spontana dinamika između izvođača ima potencijal da stvori različite slojeve energije i pozorišnih žanrova, kao i potencijal da zabavi publiku na nekonvencionalne i neočekivane načine.

Stanica 3 je novi umjetnički prostor u Sarajevu, čiji su osnivači Thomas Steayert i Benjamin Bajramović. Cilj je razviti otvoren i mješoviti radni prostor za domaće i strane umjetnike koji bi koristeći prostor Stanice 3 razvijali svoju umjetničku praksu. Stanica 3 ima za cilj da stvori inspirativan, razigran prostor, sa nizom programa iz umetničkog i kulturnog obrazovanja. Šta nedostaje Sarajevu? Kako stanica 3 može doprinijeti kulturnom pejzažu Bosne i Hercegovine? Kako biti tolerantna, inkluzivna i napredna platforma? Zajedno sa umjetnicima i publikom, Stanica 3 će pružiti prostor za konstruktivan dijalog i umjetnička događanja, kako bi se konačno odgovorilo na postavljena pitanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »