Koncert grupe Bruhuuhu sa gostima Frenkie, Emi & Muki – 11. maja u zeničkom hotelu Internacional

Povodom nedavno objavljenog albuma grupa Bruhuuhu će održati koncert na kojem će gostovati BH reper Frenkie i elektro pop duo Emi & Muki.
Koncert će se održati u zeničkom hotelu Internacional 11. maja sa početkom u 20.00 sati.

„BruhUuhu“ nije samo prepoznatljiv po svom posebnom muzičkom izričaju koji kombinuje elemente rock, industrial i elektronske muzike, već i po iznimnoj sposobnosti prenošenja autentičnog duha grada Zenica, iz kojeg dolaze i koji ih inspiriše. Muzika je svakako ogledalo društva, a članovi benda „BruhUuhu” smatraju da muzika ima važan doprinos u osvjetljavanju i razumijevanju aktuelnih društvenih problema.

Frenkie
Prve korake u hip hop-kulturi napravio je u Njemačkoj, gdje je prvi put čuo hip hop muziku i počeo se baviti grafitima. Tamo je počeo pisati i prve tekstove koji su tad još bili na njemačkom jeziku. Za sebe kaže kako je njemački hip-hop dosta utjecao na njegov današnji stil repanja. Tek 1999. s početkom emisije Fm-Jam na radiju Kameleon upoznaje Emira i Erola koji su tada skupa vodili tu emisiju, gdje će nastati prvi demo-snimci, u podrumu radio Kameleona.

Muki i Emi
Electro pop duo, otac i kći, koji često nastupaju zajedno kao indie pop duo.
Emi je studentica Muzičke akademije u Sarajevu, studira solo klavir, ali se također bavi komponovanjem i produkcijom alternativne pop muzike. Objavila je sedam singlova i dva EP albuma, uključujući jedan singl u saradnji s kanadskom izdavačkom kućom “Funktasy”.
Muki je osnivač, gitarista i tekstopisac grupe Erogene zone, a sada radi na svojim solo projektima kao DJ tesktopisac i producent.
Do sada je objavio pet singlova a ubrzo ce izdati i svoj solo album.

Ulaznice po cijeni od 10 KM se mogu kupiti u cafe Bonaparta i Clubu Bonobo u Zenici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »