Kompost 3, austrijski bend na Jazz Fest-u Sarajevo

Čudesna svestranost i kreativna energija gotovo prevelika za scenu, ali dostatna i za plesni podij – ovako muzički znalci opisuju Kompost 3, mladi austrijski bend koji će publika XX1. Jazz Festa Sarajevo imati priliku upoznati 3. novembra na koncertu u Domu policije.

I upravo važnost festivala i jeste u anticipiranju trendova i prepoznavanju novih sudionika muzičke scene koji će tek postati važnim imenima na međunarodnom planu. Četiri muzičara koji su zajedno počeli stvarati 2009. godine u studentskom stanu u trećem bečkom becirku izrasli su u jedan od najzanimljivijih austrijskih bendova.

Prvi album objavili su prije sedam godina, uslijedili su brojni nastupi i Evropi i Americi, još dva diskografska izdanja te aktuelni album Ballads For Melancholy Robots koji je hvaljen i od publike i od kritike. U 2014. godini Kompost 3 je osvojio Bremer Jazz Prize, njemačku nagradu koja se dodjeljuje svake dvije godine a te godine je dodijeljena u kategoriji Groove Jazz.

“Kompost 3 je divno inventivan, riskantan i zabavan”, napisao je njemački DrumHeads za ovaj bend čija muzika nudi poseban muzički doživljaj i pravi roller-coaster emocija – Kompost 3 je i vatren i simpatičan i žestok, ponekad i zapanjujući, a njihovoj muzici teško se može odoljeti.

Ovo je prvi bend iz Austrije koji će nakon dužeg vremena biti predstavljen na Jazz Festu. Ulaznica za Kompost 3 čiji je koncert planiran za 3. novembar u 22.30 važi i za koncert trija Hermia-Ceccaldi-Darrifourcq koji će nastupiti isti dan, također u Domu policije u 21.00.

Ulaznice kupite ili rezervirajte po pretprodajnim cijenama na www.jazzfest.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »