Jubilarni 5. GuitarUnited Fest!

“Guitar United Fest” – peti međunarodni festival gitare pod sloganom “Guitar Family” održaće se od 30. oktobra – 1. novembra 2020. u Istočnom Sarajevu u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.
I pored svih poteškoća, sa radošću najavljujemo 5. jubilarnu ediciju našeg Guitar United Festa!
Usljed neizvjesnosti oko organizacije takmičenja i radionica Festival će imati samo koncertni program, ali smo se potrudili da taj pogram bude raznovrstan i uzbudljiv. Svi koncerti i dešavanja održavaju se u sali Kulturnog Centra Istočno Novo Sarajevo uz poštovanje svih propisanih mjera zaštite!
Poseban znaćaj nosi činjenica da punimo svojih prvih 5 godina, godina koje su na početku izgledale daleke i neizvjesne , a u toku kojih je naš Festival rastao i izrastao u dostojnog člana svjetske porodice gitarskih festivala, goidna koje nas obavezuju da rastemo i dalje i da budemo uvijek bolji, ljepši i mlađi.
Obzirom da je koncert umjetnika iz Hrvatske Istvana Roemera, čiji je koncert bio zakazan za četvrtak 29. oktobra, otkazan, raspored i satnica programa Festivala je nešto drukčija:
U ime 5og rođendana Festival će biti otvoren izložbom najljepših postera dosadašnjih edicija festivala u petak, 30. oktobra, u 18h, prezentacija jedinstvene Moov gitare – najmanje “putne” gitare na svijetu zakazana je u 18:30h nakon čega slijedi svečano otvaranje u 20h i koncert Nemanje Bogunovića (SRB) u saradnji sa gudačkim kvintetom Strings Attached pod vođstvom sjajnog Jovana Bogosavljevića!
U subotu 31. oktobra u 20h publici će se po 1. put predstaviti izvanredni i izuzetno svestrani grčki gitarista Yorgos Bechlivanoglou (GR) i to u dvostrukoj ulozi; Osim koncerta održaće i prezentaciju jedinstvene Moov gitare – najmanje “putne” gitare na svijetu njegovog dizajna i konstrukcije!
Novitet na GuitarUnited Fest-u je koncert pod nazivom GUITAR UNITED PODIJUM ZA MLADE na kome će se predstaviti najbolji studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Koncert se održava u nedjelju, 1. novembra u 18h i njime će Festival biti svečano zatvoren.
Obzirom na epidemiološku situaciju i propisane mjere, broj posjetilaca je ograničen na 50, pa se posjetioci mole da rezervišu svoje ulaznice na vrijeme.
Ulaznice možete rezervisati na mail guitarunitedfest@gmail.com ili na tel. 065/027-890.
Ne propustite Guitar United Fest – istinski muzički doživljaj za sve ljubitelje gitare i muzike, pod sloganom koji je ove godine aktuelniji nego ikad: “Guitar Family | Gitarska Porodica”!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »