Javni poziv za učešće u programu poduzetničke obuke

Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti, u okviru projekta “Jačanje Održive i Ekološki Prihvatljive Poduzetničke Kulture Mladih u Kantonu Sarajevo” koji se implementira uz podršku Centra za razvoja i poduzetništvo (CRP) u okviru projekta GEAR – Green Economy for Advanced Region / GEAR – Zelena ekonomija za razvoj regiona, finansiranog od strane Evropske unije, objavljuje

Poziv mladim studentima

za besplatno učešće u programu poduzetničke obuke

Udruženje – Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – Energis organizira besplatan kamp sa bogatim programom seminara, radionica i intereakcije sa potencijalnim donorima i mladim poduzetnicima na temu održivog i zelenog poduzetništva u okviru projekta „Jačanje Održive i Ekološki Prihvatljive Poduzetničke Kulture Mladih u Kantonu Sarajevo“ za mlade osobe starosne dobi do 25 godina, koji pohađaju jedan od fakulteta u Sarajevu.

Program poduzetničke obuke će se održati 06.12. i 07.12.2019 godine od 09:30 h u prostorijama Udruženja na adresi Obala Kulina bana br.4, Sarajevo.

Program poduzetničke obuke bit će fokusiran na transfer znanja mladim i ambicioznim osobama u svrhu njihovog osposobljivanja i podrške za pokretanje vlastitog održivog biznisa, te time jačanjem poduzetništva mladih u Bosni i Hercegovini. Učesnici obuke i edukacije će dobiti priliku da steknu saznanja koja se tiču kreiranja poslovne strategije i poslovnog plana, organizovanja malog biznisa, oblasti poreza i drugih obaveza prema državi, procedure pokretanja biznisa i značaja održivog poslovanja. Pri završetku programa obuke i edukacije, svi učesnici će dobiti certifikat o učešću u ovom jedinstvenom programu poduzetničke obuke.

Poziv je otvoren za sve mlade i ambiciozne studente fakulteta iz Sarajeva starosne dobi do 25 godine. U narednom periodu, u okviru drugog projekta Energis će objaviti poziv za učešće na sličnom programu obuke za sve mlade iz Bosne i Hercegovine. Pri selekciji učesnika, prednost će imati imati ženski spol, kao i studenti sa značajnim akademskim dostignućima.

Da bi se apliciralo na ovaj poziv potrebno je popuniti obrazac sa linka https://forms.gle/AjeJcStvFQR36sqK9. Rok za podnošenje aplikacije je 15.11.2019. godine do 18:00 sati, dok će lista od 50 odabranih učesnika biti objavljena u roku od 15 dana nakon zatvaranja poziva za za učešće u kampu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »