Izložba skulptura i crteža Nedžada Begovića u Zvonu

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono sa zadovoljstvom vas poziva na izložbu skulptura i crteža Nedžada Begovića.
Izložba će biti otvorena u ponedjeljak, 11. marta u Galeriji Zvono (Obala Maka Dizdara 10) u 21:00, a istog dana predstavnici/e medija moći će snimiti postavku i razgovor s autorom u 13:00 sati.
Na izložbi će biti predstavljeni radovi iz dva ciklusa. Prvi pod nazivom “A može se i drugačije protumačiti” čine skulpture žena nastale od Nedžadovih čuvenih cjepanica koje su do sada imale niz evolutivnih faza, od Ptica Blesa do aktuelnih šarmantnih gospođa izvedenih u prepoznatljivom Begovićevom maniru,podložnih različitim vrstama interpretacija.

Drugi ciklus pod nazivom “Dnevna svaštara” rezultat je Begovićevih duhovitih crtačkih intervencija na fotografijama koje planira tokom 365 dana, svakodnevno po jednu, postavljati na Facebook i tako, kao i obično, uveseljavati brojnu publiku i poštovaoce njegovog djela koje je uvijek novo, drugačije, vedro i ispunjeno humorom. Poželjeli smo da proljeće 2019. nakon duge i iscrpljujuće zime dočekamo uz beskrajno inovativnog, šarmantnog i zabavnog Nedžada Begovića i njegov novi stvaralački opus.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »