Izložba “Osama” Milijane Lagumdžije u Zvonu

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono vas poziva na otvaranje izložbe pod nazivom “Osama” umjetnice Milijane Lagumdžije. Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo nakon njene prethodne iznimno uspješne izložbe u Zvonu “Utisci i zbivanja” iz 2016. godine imati priliku da se upoznamo sa ciklusom novih radova Milijane Lagumdžije.
Izložba će biti otvorena u Galeriji Zvono u utorak, 11. juna u 21:00 sati (Obala Maka Dizdara 10)

O osami kao umjetničkom motivu, autorica kaže:

“Zar nije osama ono što muči većinu nas? Otuđenost od svega, pa i samoga sebe… Kako pronaći sebe u današnjem svijetu prepunom sadržaja i informacija a premalo onog našeg, bitnog, onoga čemu pripadamo.. Da li je uopće moguće prikazati sve to otuđenje koje čuči u gotovo svakom od nas? Sigurno da nije, ali ovom izložbom se pokušavamo približiti ili makar približno prikazati po neki dio svakog od nas, onu melanholičnu notu i strah koji je svakodnevno prisutan a toliko skriven, da li zbog društva i njegovih normi ili jednostavno nismo spremni da se suočimo sa njim?”

Milijana Lagumdžija završila je Srednju školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu i Akademiju likovnih umjetnosti takođe u Sarajevu gdje je diplomirala na Odsijeku za grafiku. Dugogodišnja je profesorica Reklamne grafike u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti u Sarajevu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »