Inicijativa „Odmori u BiH“ slavi prvi rođendan

Prije tačno godinu dana, promocijama u Sarajevu, Jajcu, Banja Luci i Mostaru, promovirana je Inicijativa „Odmori u BiH“, čiji je „kamen temeljac“ marketing kanal bh. turizma – web platforma www.odmoriubih.ba

Inicijativa je nastala kao odgovor na izazove, koje je pred bh. turizam donijela pandemija Covid-19, a zamišljena je kao set aktivnosti na razvoju, povezivanju, promociji i prodaji turističke ponude BiH, sa ciljem da bh. turizam svoj potencijal što bolje predstavi domaćem i regionalnom, a potom, kada prilike to budu dopustile, i međunarodnom tržištu.

Pored promocija u četiri značajna bh. grada i pokretanja web platforme, u proteklih godinu dana u sklopu Inicijative “Odmori u BiH” napravljeno je i veliko istraživanje navika domaćih turista.

Također, organizirano je devet putovanja upoznavanja Bosne i Hercegovine za domaće medije, organizirani su događaji “Desant na Jajce” i “Ljeto u Neumu”, realizirana promotivna kampanja selektiranih bh. destinacija, kao i projekat “Odmori u BiHaću”, te nekoliko edukativnih radionica za bh. turističke radnike.

Ostvarena je saradnja sa projektom MarketMakers, Delegacijom Evropske unije u BiH, Via Dinaricom, te brojnim lokalnim turističkim organizacijama u oba bh. entiteta, a pokrenut je i “Media pool bh. turizma”, koji ima za cilj pomoći bh. destinacijama da se, kroz olakšanu komunikaciju sa medijima, što bolje predstave na domaćem i regionalnom tržištu.

Vrijedi naglasiti i kako je više od 100 turističkih subjekata iz svih krajeva Bosne i Hercegovine u proteklih godinu dana odlučilo predstaviti i prodavati svoje ponude putem web platforme www.odmoriubih.ba, te kako je kreirano preko 400 različitih turističkih proizvoda, koji su prilagođeni „novoj realnosti“ i potrebama turista iz BiH i regije.

Priča „Odmori u BiH“ nastavlja i dalje, pa se tako na www.odmoriubih.ba trenutno nalazi oko 100 ponuda za ljetni odmor na destinacijama širom BiH, kao i zanimljive aktivnosti ili ture.

Bilo da želite odmoriti na moru, uz jezero ili rijeku, na planini u prirodi i čistom zraku ili volite istraživati bh. gradove, sigurno je kako ćete na www.odmoriubih.ba pronaći ponudu koja je idealna za vaš kraći ili duži odmor u Bosni i Hercegovini.

Uz najbolje ponude, www.odmoriubih.ba nudi i najbolje cijene, pa tako svi kupci koji tokom ovog ljeta plate Visa karticom mogu ostvariti 15% na cijenu bilo koje ponude koja se nalazi na www.odmoriubih.ba. Također, odnedavno je na www.odmoriubih.ba omogućeno i plaćanje uplatnicama, a klijenti UniCredit banaka u Bosni i Hercegovini mogu uštediti 5% ukoliko plaćanje izvrše mobilnom aplikacijom ili internet bankarstvom.

Odmori u BiH tim priprema i dodatna ljetna iznenađenja, a najbolji način da ne propustite odličnu akciju ili nagradnu igru je da slijedite Odmori u BiH na Facebooku i Instagramu. A ukoliko obavijesti o novim ponudama i ideje za putovanja po BiH želite dobijati na svoj e-mail, prijavite se na newsletter web platforme.

Kao podrška Inicijativi „Odmori u BiH“ nedavno je registrovana i turistička agencija „Destination BiH“, a do kraja ove godine bi na adresi www.destinationbih.com trebala biti u funkciji i engleska verzija marketing kanala bh. turizma.

Sve u svemu, Inicijativa „Odmori u BiH“, iza koje stoji tim koji u sklopu „Sarajevo Navigatora“ i povezanih medija i projekata već 15 godina razvija turističku ponudu destinacije Sarajevo, i u narednom nastavlja predano raditi na razvoju, distribuciji, prodaji i promociji turističke ponude Bosne i Hercegovine, prekrasne zemlje sa nevjerovatnim turističkim potencijalom, koja zaslužuju da je otkriju kako njeni građani, tako i turisti iz čitavog svijeta.

ODMORI NAJBOLJE, GDJE JE SRCU NAJLJEPŠE – ODMORI U BiH!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »