“Helem Neise” u EU Info centru, Sarajevo

Da li je angažovana umjetnost danas u BiH kreator ili sljedbenik promjena? Umjetnici intervenišu svojim radovima direktno, nastoje mijenjati društveni kontekst i interakcija sa publikom im je neophodna. EU info centar BiH organizuje niz  kulturno-tematskih događaja o angažovanoj umjetnosti i kroz diskusije sa umjetnicima pokušava odgovoriti na pitanje da li u današnjem društvu njihov angažman može pokrenuti promjene.

Razgovaramo sa rediteljima, muzičarima, glumcima, dizajnerima i književnicima širom Bosne i Hercegovine. Publika su mladi ljudi iz cijele BiH, ali i kulturna i umjetnička zajednica. Tražimo odgovore na pitanja koliko je umjetnost danas snažna i koliko može pomoći mladima da generišu svoj aktivizam.

Nakon serije događaja u Banja Luci, Mostaru i Brčkom, EU info centar BiH u Sarajevu organizuje veče sa mladom grupom Helem Neise koja se bavi samostalnom produkcijom radijskog, teatarskog i muzičkog sadržaja. Moderator je Kristina Ljevak, novinarka. U razgovoru će učestvovati i ambassador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH.

Pozivamo vas da propratite događaj

  1. decembra 2017. u prostorijama EU Info centra

u Sarajevu, Skenderija 3 a sa početkom u 18:00 sati

i da najavu narednih pratite na FB https://www.facebook.com/euinfo.ba, na Twitteru @euinfocentar i web stranici www.euic.ba– aplikacija Kulturni događaji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »