Geko objavio posljednju saradnju sa Kolateralom

Kada je u maju 2020. godine objavljena tužna vijest o smrti producenta Rijada Fazlića Kolaterala, količina tuge koju su izrazili oni koji su direktno sarađivali ili samo poznavali Kolaterala donekle je iscrtala obrise muzičke ostavštine ovog nemjerljivog talenta.

Jedan od onih koji su bili duboko rastuženi je i sarajevski hip-hoper Geko koji je dugi niz godina sarađivao sa Kolateralom. Nakon himne sarajevskog naselja Velešići, pjesme Mambo Velešićano, snimljene u saradnji sa producentom Toshijem, Geko je objavio svoj novi singl Drmoguz na kojem gostuje i njegov kolega Stoposto.

Drmoguz, za koji je lirički video režirao Enis Čišić, je novi Gekin korak neutabanom stazom specifičnog hip-hop izraza. Tematski i produkcijski drugačiji od novih bh. rap singlova, Drmoguz odiše Gekinim specifičnim šarmom kojeg savršeno opisuje epitet “sarajevski”.

Ova numera je ujedno i emotivno opraštanje od Kolaterala, kao posljednja pjesma koju je Geko snimio pod njegovom producentskom palicom, 2019. godine. 

“Kola će vječno živjeti kroz muziku koju je komponovao za čitavu generaciju izvođača, još od njihovih samih početaka. Njegova standardna izjava koju je često izgovarao bila je “A valj'o sam ti” – teško da ćemo ikada biti potpuno svjesni koliko nam je samo valjao, kao prijatelj i kolega”, izjavio je Geko.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »