Filmsko-muzički performans u svježe okrečenom Kriterionu

Budite prvi koji će 24. juna u 20:00 sati zaviriti u Kriterion nakon krečenja! Filmovi Ken Browna snimani 8 milimetarskom kamerom uz muzičku pratnju Psychodelic Cinema Orchestra (USA)  i Šumovi protiv valova (HR) stižu u Kriterion u okviru regionalne turneje koja pokriva nastupe u Zagrebu, Dubrovniku, Našicama, Podgorici,  Prizrenu, Ljubljani, Rijeci i Sarajevu.

Psychedelic Cinema Orchestra svira uz seriju 8mm filmova bostonskog autora Kena Browna snimljenih između 1967. i 1969.  Brown je bio jedan od pionira stvaranja vizualnih kulisa za nastupe rock bendova u SAD-u, posebno onih koji su naginjali psihodeliji. Njegovi 8mm filmovi koje ćemo vidjeti projicirani su u 60-ima i 70-ima kao pozadina na koncertima Jimija Hendrixa, Velvet Underground, Neila Younga, The Who, Pink Floyd, Franka Zappe i Sly and the Family Stone.

Psychedelic Cinema Orchestra postoji od 2013. godine, a trenutna postava sadrži Kena Winokura, Jonathana LaMastera iz kultnog američkog post rock benda Cul de Sac, kao i Danu Colleya iz još kultnijeg benda Morphine.

Na ovoj turneji po Balkanu članovima Psychedelic Cinema Orchestra Kena Winokura i Jonathana LaMastera pridružuju se zagrebačke snage ambient rock psihodelije, članovi benda Šumovi protiv valova – Hrvoje Nikšić, Ivan Čadež i Hrvoje Radnić koji će zajedno oživjeti atmosferu 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća.

Nakon sjajnog performansa publiku očekuje after party uz Kriterion DJ rezidenta za nastavak druženja.

Redovna cijena ulaznice je 7 KM, a poseban popust i kartu po cijeni od 5 KM ostvarujete ako donesete svoju nezbrinutu biljku ili knjigu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »