“Eco Reggae Session”

Grupa Helem Nejse objavila je “Eco Reggae Session”, tri pjesme sastavljene u jedan video na temu ekologije.

U okviru “Eco Reggae Sessiona” nalaze se tri pjesme (“Papak”, “Maraton” i “Neka, neka”) u reggae maniru, za čiju produkciju su zaslužni momci iz Helem Nejse.

“Svjesni da se nalazimo u procesu klimatskih promjena izazvanih ljudskim nemarom, uništavanjem prirode, rijeka, planina i zelenih površina, odlučili smo publici koja prati i sluša našu muziku, poslati jasne poruke koje upućuju na bitnost promjene odnosa prema prirodi”, poručili su članovi benda.

“Eko Reggae Session” projekt ima za cilj ukazati na sve veći problem kontaminacije prirodnog okoliša i podizanje svijesti o važnosti očuvanja životne sredine.

“Imajući u vidu da je danas počela predizborna kampanja koja kao i svake dvije godine odlikuje agresivnim plakatiranjem gradova i skretanjem pažnje javnosti na stranačke ciljeve, odlučili smo pokušati usmjeriti fokus na stvarne probleme kao što je ugrožavanje životne sredine”, kazali su iz Helem Nejse.

Pjesme su izrađene u okviru projekta “Misli o prirodi”, koji provodi Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Vlada Švedske. Stavovi izneseni u pjesmi ne odražavaju stavove Vlade Švedske i isključiva su odgovornost autora.

Videospot, a koji je sniman na izvoru rijeke Miljacke, snimao je Arnej Misirlić s ekipom, a montaža i postprodukcija djelo je Redžinalda Šimeka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »