Dubrovnik Film Festival 2020

Dubrovačka filmska festa djece i mladih, popularni DUFF započinje u ponedjeljak, 19. listopada. DUFF nije poklekao pred koronavirusom pa će deveto izdanje ujedno biti i prvo koje će se održati putem interneta i malih ekrana. Tijekom sljedećeg tjedna će preko web stranice festivala i Vimeo platforme biti dostupni za gledanje i ocjenjivanje 54 filma odabrana u selekciji, a moći će ih se pogledati u popodnevnom i jutarnjem terminu na programu Libertas televizije, ovogodišnjeg partnera festivala.
U svom devetom izdanju festival je pored do sada postojećih kategorija, filmova sva tri filmska roda u dvije dobne skupine te nove eksperimentalne kategorije koja izlazi van granica Mediterana, otvorio i međunarodnu tematsku kategoriju na temu solidarnosti.
Natjecateljski program DUFF-a su ove godine među gotovo 400 pristiglih prijava odabrali akademska slikarica Ivana Selmani, medijski djelatnik Zoran Ćatić i filmski redatelj Marko Šantić, a djela mladih filmaša dolaze iz šesnaest zemalja.
U skladu s ovogodišnjim epidemiološkim mjerama, tijekom DUFF-a će biti održane dvije radionice. Filmska kritika za srednjoškolce pod vodstvom filmskog kritičara Boška Picule će biti u Centru za mlade Dubrovnik, ali i u kinu Sloboda uz projekciju filma Ribanje i ribarsko prigovaranje, dok će se radionica ilustracije pod vodstvom Svena Klobučara održati u Umjetničkoj školi Luka Sorkočević. Za najmlađe će se u subotu na programu naći pretpremijera animiranog filma Trolovi: svjetska turneja.
Ovo neobično izdanje privest će se kraju u nedjelju, 25. listopada kada će se proglasiti pobjednici i nagrade. Za odabir nagrađenih ove godine su odgovorni brazilski profesor animacije Alexandre Juruena, mlada redateljska zvijezda Antoneta Alamat Kusijanović i filmski kritičar Boško Picula, dok će se nagrada publike dodijeliti na temelju ocjena pristiglih putem online glasanja.

Kinematografi Dubrovnik, Udruga Luža i Ljetna škola filma Šipan kao organizatori festivala pozivaju sve da podrže mlade kreativce i ove godine gledanjem i ocjenjivanjem njihovih radova.

Za sve detalje i novosti pratite nas putem naše web i Facebook stranice te Instagram profila.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »