Dubioza kolektiv objavila spot za pjesmu “Kafana”

Dubioza kolektiv je objavila spot za pjesmu “Kafana”. Ovo je prvi single sa predstojećeg albuma čiji se izlazak očekuje početkom sljedeće godine.

“Pjesma ‘Kafana’ je nastala za vrijeme najstrožeg lockdowna, kada zbog objektivnih okolnosti nismo bili u mogućnosti da sjedimo za šankovima u našim omiljenim ugostiteljskim objektimau. Bol i frustraciju uzrokovanu ovim hendikepom smo pretočili u emotivnu power-folk baladu – koja šalje jaku poruku o tome koliko nam je kafana, kao osnovna ćelija ljudskog društva, nedostajala tokom pandemije”, izjavili su članovi Dubioza kolektiva.

Riječ je o prvom bosanskohercegovačkom horor video spotu. Radnja je smještena u tipičnu lokalnu kafanu u kojoj prekaljena cugerska ekipa spremno dočekuje početak zombi apokalipse.

“Za ilustraciju ovog zastrašujućeg iskustva jedino adekvatno rješenje je bio žanr horor filmova, a čak i ovako zastrašujuća ekranizacija nije ni do koljena stvarnom užasu koji smo osjećali”, dodali su.

Spot je režirao Irfan Avdić, a za zastrašujuće uvjerljive maske zombija je bio zadužen Miroslav Lakobrija. U glavnim ulogama se osim članova Dubioza Kolektiva pojavljuju i Mario Drmać, Edis Bilić, Marko Šelić – Marčelo, Almir Kurt Kugla i Mona Muratović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »