Donatorski koncert ansambla “Cellissimo” – “Cellissimo ekspedicija”

Muzičko putovanje od Bosne i Hercegovine do Slovačke

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na donatorski koncert ansambla “Cellissimo”, koji će se održati u Sarajevu. Projekat “Cellissimo” je već dobro poznat po svom doprinosu unapređenju muzičkog obrazovanja mladih talenata u Bosni i Hercegovini. Ovaj koncert obećava izvanredno muzičko iskustvo, okupljajući talentovane učenike violončela iz: Osnovna Muzička škola “Mladen Pozajić” u Sarajevu, Srednja muzička škola Sarajevo, Osnovna muzička škola “Ilidža”, Osnovna muzička škola Zenica, Srednja muzička škola Zenica, Osnovna muzička i baletska škola “Novo Sarajevo” i Osnovna glazbena škola “Ivana pl. Zajca” u Mostaru.

Ansambl “Cellissimo” dobio je priliku da gostuje na dva koncerta u Slovačkoj, u gradovima Senec i Bratislava, te da učestvuje na takmičenju za gudače u maju 2024. godine. Poštovani profesor kontrabasa i umjetnički rukovodilac ansambla “Collegium Wartberg”, Jan Krigovsky iz Slovačke, prepoznao je važnost našeg projekta “Cellissimo” i njegovog edukativnog značaja za razvoj violončelizma u Bosni i Hercegovini, te nas je pozvao da predstavimo svoj rad u Slovačkoj.

Pridružite nam se na donatorskom koncertu ansambla “Cellissimo” kako bismo zajedno podržali ovu generaciju mladih violončelista u njihovoj važnoj misiji kreiranja boljeg društva kroz muziku. Vaša podrška će omogućiti ovim talentovanim mladim muzičarima da putuju u Slovačku, gdje će imati priliku da uče, sviraju koncerte i unaprijede svoj talenat na međunarodnom nivou.

DETALJI KONCERTA

Datum: 18. maj 2024.

Vrijeme: 12:00

Lokacija: Koncertna sala “Cvjetko Rihtman”, Josipa Stadlera 1, Sarajevo

Ansambl “Cellissimo” čine:

Bakir Smajlović Ada Cucak

Safija Softić Asja Islambegović

Irfan Bičakčić Jan Prusac

Mesud Musić Ahmed Pelidija

Faris Delić Bor Kapetanović

Ajna Bučo Emina Taso

Eva Krupalija Nejra Hrnjić

Naida Huseinagić Ernest Ovčina

Potrebna sredstva za putovanje učenika i nastavnika u pratnji, instrumenata i smještaja u Slovačku iznose 10.000 KM. Sve donacije možete uplatiti na sljedeći način:

Primalac: Udruženje za razvoj muzičke umjetnosti i pedagogije “Strings Attached Sinfonietta”, Skenderija 40, 71 000 Sarajevo

Banka: ASA BANKA d.d. Sarajevo

TRN: 1340011130047748

Svrha uplate: DONACIJA Cellissimo do Slovačke

Pridružite se i podržite mlade talente koji će sutra stvarati bolji svet kroz muziku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »