Debitantski singl benda VHS

Muzičko – vizuelni sastav VHS, nakon dvije godine svog postojanja kao benda pod ovim imenom i ovom iteracijom i skoro godinu dana kao sadašnja postava četveorčlanog sastava, s ponosom objavljuje i izdaje svoj prvi single/svoju prvu pjesmu, pod nazivom Gubim Kontrolu, koja je napisana u Novembru 2023. godine, i snimljena u studiju Space Echo u Sarajevu, pod vodstvom ton majstora Kemala Sulejmanovića. Glavni producent, zadužen za mix i mastering ove pjesme jeste mladi producent Benjamin Muharemagić, poznatiji pod pseudonimom Shogun. Sama pjesma, lirično i tekstualno vodi slušateljice i slušatelje na putovanje – putovanje iskušenja, i kakav je osjećaj kada životne okolnosti i situacije ne idu po planu i na regularan način na koji je osoba prvobitno zamislila i kako je prvobitno to bilo vizualizirano u glavi osobe, i kako uvijek postoji neka osoba/nešto materijalno ili nematerijalnog tipa što će osobu odvesti na put stabilnosti, sreće, zadovoljstva i razumnosti. 

Gubim kontrolu je prvi/debitantski single benda VHS, ali također je i uvod i u debitantsko Extended Play (EP) izdanje, koje će se sastojati iz tri pjesme + bonus pjesme, koje svoje izdanje u svijet i na streaming platformama, publika može očekivati jako brzo, kao i spotove za pjesmu Gubim Kontrolu ali i preostale dvije pjesme koje trebaju da ugledaju svijetlo dana u jako skorom periodu. Pjesma se nalazi na svim dostupnim streaming platformama.

VHS je muzičko – vizuelni sastav/band iz Sarajeva, koji je službeno nastao 2018. godine sa dva člana i bez imena, Dženisa Glušca i Bakira Nuhića, a mjenja svoje ime 2022. godine, dolaskom nova dva člana i odlaskom tri bivša člana benda.

Trenutni sastav benda VHS jeste :
Dženana Mešić na vokalima i ritam gitari ;
Fariz Ablaković na bass gitari ;
Dženis Glušac na gitari i bek – vokalima i
Bakir Nuhić na bubnjevima.
Zvučno, pjesme ovog benda žanrovski nisu usmjerene, kažu za sebe da sviraju svoj pravac, da ih ideje vode u unikatnim pravcima, u kojem se čuje prizvuk hard – rocka, alternativne i pop muzike, i dok tekstovi su usmjereni ka opisu svakodnevnih situacija, do promišljenog pogleda na svijet, a također krasi ih i unikatni vizuelni identitet. Kao bend su održali svirke u većim sarajevskim klubovima, nastupivši dva puta u sarajevskom Domu Mladih, prvi put u sklopu Demostage festivala u Septembru 2022. godine, za sada najveća svirka/koncert ovoga benda a drugi put u amfiteatru Doma Mladih u sklopu projekta “Alternativni Centar”. Također, osim u Sarajevu, VHS je imao svirku i u Tuzli, gdje se planira i vratiti, prilikom promocije single-a i nadolazećeg EP-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »