Danas počinje Sarajevo Unlimited

Svečana ceremonija otvaranja drugog po redu Sarajevo Unlimited desiće se u četvrtak, 2. novembra, od 19 sati, u Vijećnici, na adresi Obala Kulina bana u Sarajevu. 

Ceremoniji će prisustvovati njena ekselencija, ambasadorica Švedske u BiH Andrea Rauber Saxer, predstavnici Vijeća ministara BiH, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu, te Edin Mehić, Karlheinz Dobnigg, Zoran Bugarski i druge visoke zvanice i gosti.

Program Sarajevo Unlimited foruma

 petak, 3. novembra:

  • u 10 sati, na Unlimited Stageu (Dom mladih Skenderija) na adresi Terezija

 Predsjedavajući Vijeća/Savjeta ministara BiH, Denis Zvizdić, posjetit će Sarajevo Unlimited, u periodu od 13 do 14 sati i razgovarati sa predstavnicima startapa i sa učesnicima Foruma

 VIP korporativni događaj, u organizaciji Vijeća stranih investitora u BiH, od 19:30 u Aquarius Vilsu.

 

Događaju će prisustvovati, i biti na raspolaganju za izjave, predsjednik Vijeća stranih investitora, Branimir Muidža te premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, te brojni drugi gosti.

Program trećeg dana Foruma, u subotu 4. novembra, počinje već od 9 sati, a završna riječ je planirana u 14:30.

 Sarajevo će u periodu od od 2. do 4. novembra ugostiti elitu svjetske scene preduzetništva, ideja i inovacija, a tokom tri dana, koliko traje Sarajevo Unlimited, posjetioci će imati priliku čuti i upoznati više od 70 govornika iz svijeta menadžmenta, inovacija, startup-a, ljudskih resursa, javnog sektora, nevladinih organizacija i međunarodnih korporacija. Cjelokupan raspored događanja Sarajevo Unlimiteda

Pored izuzetnih govornika, na ovogodišnjem forumu učesnici će imati priliku pratiti i STARTUP BATTLE  – takmičenje za izbor NAJSTARTUPA FORUMA, zakazano za prvi dan Foruma, 2. novembar a podržano od strane YEP projekta zapošljavanja mladih. Dvadeset najboljih startapa iz regiona odabrano je od čak 80 prijavljenih za ovo takmičenje. Najstartapu će, osim novčane nagrade u iznosu od 5.000 KM, biti omogućen pristup edukativnim i mentorskim programima IT Akademije i Networksa, te kotizacije za Wearedevelopers, najveću IT konferenciju i Meet and Match slovenačku konferenciju za startup-e.

Program Foruma održava se na različitim lokacijama i namijenjen je preduzentnicima, studentima, kompanijama, institucijama ali i investitorima. Mnoštvo novih tema, ideja i inspiracije obilježit će Sarajevo Unlimited ove godine, te drugu godinu zaredom staviti Sarajevo u centar pažnje i mapirati ga kao centar regionalnog biznisa i inovacija.

Više informacija o forumu, učesnicima i sadržajima, te načinu kako učestvovati, dostupno je na zvaničnoj web stranici: http://weareunlimited.ba kao i na nalozima Foruma na društvenim mrežama: Facebook stranici Sarajevo Unlimited, Instagram nalogu unlimitedbih i Twitter nalogu @UnlimitedBiH.  Zvanični hashtagovi Foruma su #weareunlimited #sarajevounlimited.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »