Damir Imamović objavio spot za pjesmu “Lijepa Zejno”

Damir Imamović objavio je drugi single sa novog albuma Sevdah Takhta Damira Imamovića “Dvojka” (Glitterbeat Records, 2016.). Nakon izuzetnog singlea “Sarajevo” koji još uvijek izaziva pažnju kod ljubitelja savremenog sevdaha, single “Lijepa Zejno” nova je Damirova u potpunosti autorska pjesma. Kao i druge Damirove kompozicije i tekstovi, i ona je oslonjena na sevdalijsko naslijeđe, ali ga ni u kojem slučaju ne ostavlja netaknutim unoseći i ovaj put jednu novu perspektivu. Tako je “Zejna”, po Damirovim riječima, pjesma o odlasku, napuštanju doma i pronalasku sreće u tuđini.

Novi single donosi i jednu značajnu novinu u Damirovom timu: saradnju sa izuzetnim sarajevskim fotografom i videografom Edvinom Kalićem. Rođem 1990. godine u Sanskom Mostu, u Sarajevu živi od 2009. Autor je zapaženih videa, editorijala i jedan od najtraženijih bh. fotografa. Ovo je njegova prva saradnja s Damirom kojoj se fanovi obojice umjetnika raduju još od prije par sedmica kada je prvi put najavljeno da zajedno rade na novom videu.

Uloge u videu “Lijepa Zejno” povjerene su modelu Emini Smaka i studentu ALU-a Borisu Stanišiću.

Nakon izuzetnog sarajevskog koncerta u BKC-u prošlog petka kojim je Sevdah Takht Damira Imamovića započeo jesenju turneju, bend stiže u na Ethno.com festival u Pančevo (23.09.), u tuzlanski BKC (24.09.), nakon čega slijede slovenski koncerti: ljubljanska Kino Šiška (29.09.), mariborski Narodni Dom (30.09.) i KC J. Trdine u Novom Mestu (1.10.).

U oktobru Damir je gost Artist In Residence programa Waterlines Međunarodnog koledža “Ca’ Foscari” u Veneciji u okviru kojeg će održati i nastup 13.10. Nakon toga bend se ponovo okuplja u Briselu (Bozar, 15.10.) i u Cirihu (Moods, 18.10.)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »