Collegium artisticum: Izložba fotografija OMAŽ, Nikole Blagojevića

Otvorenje izložbe OMAŽ Nikole Blagojevića će biti upriličeno u srijedu, 20. decembra 2023. godine u 19:00 sati.

Povodom 15 godina profesionalnog rada Nikole Blagojevića, u galeriji Collegium artisticum će biti predstavljena izložba OMAŽ koja obuhvata odabir crno-bijelih fotografija na kojima su prikazani portreti brojnih ličnosti iz javnog i umjetničkog života (među kojima su Đorđe Balašević, Nada Đurevska, Miroslav Ćiro Blažević, Mirsad Tuka, Esma Redžepova, Bora Todorović, Mustafa Nadarević) koje je tokom svoje dosadašnje karijere autor imao čast upoznati i ovjekovječiti.

Nikola Blagojević rođen je 1987. godine u Derventi, a životni put ga je doveo u Sarajevo.

Fotografijom se strastveno bavi od 2008. godine, a njegova kreativnost i strast su ga dalje vodile u uzbudljivi svijet multimedije. Osnivač je multimedijalnog studija Spektroom u Sarajevu 2015. godine, koji svojim radom nesumnjivo doprinosi kulturno-umjetničkoj sceni.

Tokom svog dosadašnjeg profesionalnog fotografskog rada sarađivao je sa najpriznatijim agencijama i magazinima u BiH i regionu, te je od 2011. godine važan dio tima magazina Gracija a od 2013. godine angažovan je kao jedan od oficijelnih fotografa na internacionalnom teatarskom festivalu MESS.

Izložba OMAŽ će biti otvorena do 12. januara 2024. godine, od ponedjeljka do petka u terminu od 10:00 do 18:00 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »