„Biram Oporavak“

Udruženje „Proslavi oporavak“ postoji od 2008. godine a trenutno sprovodi trogodišnji regionalni projekat „Biram Oporavak“, koji će do kraja 2019.-te godine biti realizovan u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, a u partnerstvu sa Svjetskom Federacijom Protiv Droge (WFAD).

Projekat se realizira sa ciljem da se unaprijede servisi za osobe u problemu ovisnosti, te smo, kako bi se pomoglo što većem broju porodica i pojedinaca pogođenih problemom ovisnosti o drogama, otvorili besplatno savjetovalište te besplatnu i anonimnu telefonsku liniju 0800 28 000.

Također, puštena je u rad i web stranica  www.biramoporavak.com koja je informativnog karaktera.

U okviru aktivnosti veoma je važno da osobe u problemu i članovi porodica saznaju da su ovi servisi dostupni. Smatramo da bi promovisanjem videa/banera/radio džingla u medijskom prostoru uveliko povećali vidljivost besplatnog broja, te time uticali na osobe, a naročito iz ruralnih dijelova države, da potraže pomoć.

Ovim također želimo doprinijeti i razvoju cijelog društva, jer oporavkom ono biva pošteđeno negativnih posljedica ovisnosti pojedinca, kao što su vršenje krivičnih djela (krađe, otimanja i sl.) te širenja zaraznih bolesti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »