Biciklistički praznik za mališane u nedjelju!

Već devetu godinu u nizu sarajevski mališani će imati priliku učestvovati u biciklističkoj zabavi na Vilsonovom šetalištu. Radi se o tradicionalnom događaju Giro Bambino, koji krovno sarajevsko biciklističko udruženje Giro di Sarajevo organizuje povodom završetka školske godine.

  • Svi smo išli u školu i svi poznajemo tu radost kada je raspust pred nama. Mi želimo otvoriti te sretne dane odmora za sve mališane, ali i one dječake i djevojčice koji još nisu ni krenuli u školu, govori Emir Hulusić, Team Manager udruženja Giro di Sarajevo.

 

  • I ove godine smo za male sarajevske bicikliste pripremili sjajan program – biće tu mali biciklistički poligon koji će svi učesnici proći što sami, što uz pratnju roditelja, a sve uz asistenciju naših profesionalnih vozača. Također ćemo ponuditi i svim zainteresovanim mladim sportistima savjete iz sportske sfere biciklizma. Za nas je sezona u punom jeku, tako da smo spremni odgovoriti na sva pitanja vezano za treninge i sportski angažman. Ko zna, možda otkrijemo i nekog novog talentovanog biciklistu koji će nas ponosno predstavljati u svijetu, objašnjava Hulusić. Inače prvak BiH u vožnji na hronometar.

 

 

Registracija za ovogodišnji Bambino je ista kao i prethodnih godina i vrši se besplatno na licu mjesta. Jedini uslov za učešće je ispravan bicikl, a čak i u pogledu manjih kvarova, tu će biti spreman mini servis koji obezbjeđuje partner udruženja, M-Bike Shop. Oni najmlađi će poligon moći proći i zajedno sa roditeljima.

 

  • Cilj nam je približiti biciklizam sarajevskim mališanima, tako da od malih nogu shvate da je to sjajan način rekreacije ali i prevoza u jednoj urbanoj sredini. Svjesni smo strašnih saobraćajnih gužvi u Sarajevu i mi već odavno promovišemo biciklizam kao jedno od rješenja. Na vlastima je da počnu aktivnije reagovati na potrebe stanovništva u vidu biciklističke infrastrukture, dodaje Hulusić.

 

Mali biciklistički praznik na Vilsonovom šetalište biće održan u nedjelju, 11. juna s početkom u 15 sati, a registracija će biti otvorena sat ranije i trajaće cijelo vrijeme događaja. Nakon što svi učesnici prođu poligon, a kretaće se pojedinačno, uz prolazak kroz cilj dobiće po Quickie kroasan i Cappy Junior sokić, a najsretnije na kraju čekaju i vrijedni pokloni.

 

  • Naši prijatelji iz M-Bike Shopa su kao i mi veoma privrženi djeci pa su odlučili najsretnijima dodijeliti i poklone koji će im olakšati i uljepšati dane koje će tokom raspusta provoditi na dva točka. Onog najsretnijeg, ili najsretniju među njima, a biraćemo ih nasumično, obradovaćemo i jednim novim biciklom. Mladi sarajevski biciklisti to apsolutno zaslužuju i na njima ostaje sve ono za što mi sve ove godine borimo, naglašava Emir Hulusić.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »