Besplatni udžbenik osnovcima za nastavni predmet Zdravi životni stilovi

Asocijacija XY obavještava roditelje osnovaca čija djeca pohađaju nastavni predmet Zdravi životni stilovi da vodiče/udžbenike za ovaj predmet mogu dobiti besplatno u prostorijama ove organizacije.

„Roditelji koji žele da njihova djeca stiču edukaciju iz nastavnog predmeta Zdravi životni stilovi“, uglavnom ne znaju gdje mogu nabaviti udžbenik za ovaj predmet koji se ne može naći u slobodnoj prodaji jer je besplatan. Odlučili smo da ovim putem informišemo javnost, kako bismo roditeljima uštedili dragocjeno vrijeme“, kazao je lider programske oblasti Zdravlje i zdravi životni stilovi Asocijacije XY Feđa Mehmedović.

Udžbenik se može preuzeti na adresi Danijala Ozme broj 12, a sve dodatne informacije dobiti na broj telefona: +33 220 371.

O predmetu Zdravi životni stilovi

Od školske 2013/2014 u Kantonu Sarajevo je za učenike od 5. do 9. razreda osnovne škole uveden novi predmet pod nazivom „Zdravi životni stilovi“. Uvođenjem novog predmeta, Asocijacija XY i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS-a su napravili korak naprijed u implementaciji Strategije Zdravlje i mladi, a u kojoj su definirana prioritetna zdravstvena pitanja važna za promociju i očuvanje zdravlja adolescenata u FBiH.

Predmet “Zdravi životni stilovi” se sastoji iz šest cjelina. U pitanju su oblasti: Zdrava ishrana – osnova za pravila fizički i duhovni razvoj djece, Fizičke aktivnosti – razvoj humanosti i sposobnosti, znanja i vještina, Zdravim životnim stilovima protiv upotrebe i zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, Očuvanje reproduktivnog zdravlja i rodna pitanja – razvijanje pozitivnih stavova i vrijednosti, Razvoj životnih vještina – put ka nenasilnoj komunikaciji, te Inkluzija – uvažavanje različitosti.

Teme koje obuhvata ovaj predmet obrađene su i predstavljene tako da učenicima od 5. do 9. razreda osnovnih škola, kroz brojne primjere i jednostavne zadatke omogućavaju da o važnim životnim stvarima uče na kreativan način.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »