Adnan Teskeredžić Trio – ”Streets of Sarajevo”

Muzička produkcija BHRT-a sa radošću predstavlja novi projekat ADNAN TESKEREDŽIĆ TRIA – ”Streets of Sarajevo”.  Jazzy cool pjesma simbolično interpretira život u gradu i noćne apetite njegovih stanovnika. Ova pjesma će zasigurno pronaći svoj put do vaših srca.

Kompletna produkcija pjesme je napravljena u studiju Muzičke produkcije BHRT u sklopu projekta „Domaće note“. Muziku potpisuju Adnan Teskeredžić i Kenan Glavinić.

Pjesmu možete skinuti ovdje: http://bit.ly/2r5p0w3

Adnan Teskeredžić Trio je jazz/fusion sastav iz Sarajeva, oformljen prije dvije godine. Trio, pored Adnana (drums and percussion), čine još i Lordan Muzaferija (electric bass) te Kenan Glavinić (electric piano, samples) koji je prije svega naš dugogodišnji prijatelj, a ujedno i izvrstan muzičar. Naš prijašnji klavijaturista je bio Senko Salihbegović, koji trenutno živi u Australiji. . Razlog formiranja Tria jeste poziv na Drum Dum Fest (jedan od najvećih festivala bubnjara u regiji) koji je uslijedio nakon što su organizatori navedenog festivala na Youtube-u pronašli nekoliko „drum – covera“ koje je Adnan snimio i objavio na svom Youtube kanalu „Drum Blog“. Na festivalu Trio je dobio velike pohvale publike, organizatora, medija ali i učesnika kao što su Vasil Hadžimanov, Marko Đorđević, Branko Triljić, legendarni bubnjar Trut (Rambo Amadeus) te mnogih drughi. Po povratku sa festivala Trio odmah ulazi u studio Long Play (Mahir Sarihodžić), i snima svoju prvu autorsku kompoziciju pod nazivom „Balkan Floods“. Muziku potpisuje Senko Salihbegović. Za navedenu kompoziciju snimljen je i prvi spot Tria u režiji Sanjina Fazlića.

U posljednjih šest mjeseci Trio najveću pažnju posvećuje snimanju svog prvog albuma, koji nosi naziv „Putovanja“. Kompozicija „7/8 For My Father“, koju potpisuje Adnan Teskeredžić, najavljuje izlazak albuma u 2017-toj godini. Mix i master potpisuje Kenan Ferhatović, poznati sarajevski gitarista. Ova kompozicija je također ekranizovana. Ovaj put režiju spota potpisuje Damir Bašić. Gost solista na spomenutoj kompoziciji je Mirza Frljak (sopran saxophone). Ovaj Trio i sve što je vezano za njihove nastupe i dešavanja možete pratiti na njihovom oficijelnom fan page-u „Adnan Teskeredžić Trio“.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »