1000 zašto, kako, zato civilnog sektora | Tajna uspjeha Švicarske: Recept je obrazovanje

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) i Dijaspora za razvoj BiH (i-dijaspora) u okviru ciklusa online pričaonica 1000 zašto, kako, zato civilnog sektora u 2021. godini najavljuju treću online pričaonicu Tajna uspjeha Švicarske: Recept je obrazovanje.

Treća online pričaonica je u srijedu, 2.6.2021. 19:00 – 20:30 sati, a gosti su  doc. Ivica Petrušić docent i  voditelj projekata na Univerzitetu primjenjenih nauka u Lucernu i Lea Meister koordinatorica omladinskih programa u Movetia, Švicarskoj agenciji za razmjenu i mobilnost koji će kroz vođeni razgovor, ali i pitanja učesnika i učesnica, govoriti o tajnama uspjeha Švicarske, o specifičnostima obrazovonog sistema, odnosa prema učenju i znanju sa naglaskom na cjeloživotno učenje. Cijeli događaj je na lokalnom jeziku.

Za učešće u događaju je potrebno je izvršiti registraciju na linku do utorka 1.6.2021.  na link:

http://bit.ly/3PricaonicaCPCDiDIjaspora

Ciklus online pričaonica je nastao kao plod saradnje dvije organizacije istih vrijednosti i stavova, jedna iz BiH jedna iz Švicarske.

Prva pričaonica je održana u febuaru, druga u aprilu,  a do kraja godine planiramo održati još 3 tematske online pričaonice sa organizacijama iz BiH i dijasporom kako bismo povezali prilike, potrebe i mogućnosti saradnje u oblastima zaštite okoliša, mladih, obrazovanja, razvoja prilika za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, kulture i umjetnosti. U drugim zemljama Evrope i svijeta, Bosanci i Hercegovci su se etablirali u različitim poljima od privrede, nauke, obrazovanja, kulture, javnih servisa do umjetnosti, sporta i politike. Taj potencijal može doprinijeti razvoju BiH, organizacija ili individua, ako se želite priključiti ovoj mreži podrške javite nam se.

Više informacija o CPCD i našim partnerima iz Dijaspore za razvoj pronađite na web stranicama:

Centar za promociju civilnog društva – https://civilnodrustvo.ba/o-nama/

Dijaspora za razvoj BiH – https://www.i-platform.ch/bhs/ideja-i-misija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »