Zimska bajka 2017

Poštovani,

pozivamo Vas da nas podržite u promociji Zimske bajke, sada već tradicionalne manifestacije, u organizaciji udruženja Bajka koja će se održati u Multiplex Cinema City tokom januara 2017. godine.

Svakog petka i subote za djecu od 3 do 7 godina upriličićemo Vuneno pozorištance i pripovjedati narodne bajke i priče uz lutke koje smo za njih sami napravili.  Bajke pripovijedaju umjetnici i odgajateljice sa valdorfskom naobrazbom uz zvuke lire. Tokom zabave koja traje devedeset minuta djeca će u slobodnoj igri  imati priliku kreirati vlastito Vuneno pozorištance.

Svake srijede i četvrtaka sa djecom i odraslima ćemo filcati figure od ovčije vune dajući ovom drevnom zanatu savremenu upotrebu.

 Obzirom na to da savremeni način života vodi do otuđenja čovjeka od čovjeka, čovjeka od prirode a i čovjeka od samog sebe mi vas kroz Zimsku bajku želimo potaći na povezivanje.

Bajke, priče inspirisane životom stare hiljadama godina i danas su inspiracija, nama i našoj djeci. Slikama koje nam donose bajke i koje svako od nas obrazuje u svojoj mašti mogu da nas inspirišu da sa djecom napravimo neki crtež, predstavu, plesni performans ili da riješimo neki problem iz malih glavica.

Sa druge strane, priče su svuda oko nas i svaka slika, svaki detalj iz prirode ili iz naših života možete pretvoriti u svoju priču.

Mi u Bajci povezujemo snagu priče i čaroliju starih zanata u Vuneno pozorištance kako bismo se svi zajedno povezali sa prirodom, između sebe i sa svim onima koji su stvarali priče hiljadama godina u jednoj beskrajnoj spirali povezivanja.

Za Bajku,

Tatjana Šojić i Željka Lemez

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »