ZEOS eko-sistem – izvještaj o rezultatima rada

Prvi dio 2020. godine je već iza nas, a tim povodom želimo da Vas informišemo o uspješnim rezultatima rada i postojanja operatera ZEOS eko-sistem d.o.o. Iza nas su također projekti i aktivnosti podizanja svijesti šire zajednice, rad sa djecom i odraslima, saradnja s uvoznicima, distributerima i proizvođačima električne i elektronske opreme, a naš najveći uspjeh odnosi se na ispunjenje ciljeva propisanih Pravilnikom o upravljanju otpadom od električnih i elektronskih proizvoda.

Kratki sažetak naših aktivnosti odnosi se na uspješno završene programe edukacije i sakupljanja u Općini Stari Grad Sarajevo, Općini Goražde kao i Općini Kakanj, gdje je sakupljeno preko 7.300 kg električnog i elektronskog otpada, zajedno sa 3.400 učesnika iz 17 škola. Projekti su započeti u 2019., a završeni u 2020. godini.

Pored toga, u skladu sa kontinuiranim djelovanjem na polju informisanja šire javnosti, a sa ciljem odgovornog postupanja prema prirodnim resursima i zaštiti životne sredine za sve zainteresovane napravljen je Godišnji izvještaj društva za 2019. godinu, koji se može preuzeti ovdje. U izvještaju ćete pronaći mnogo korisnih informacija, vezanih za stanje okoliša, sakupljene količine e-otpada uz statističke analize, infrastrukturu za odlaganje e-otpada, kao i za realizovane projekte i aktivnosti u protekloj godini.

 

Ukoliko još uvijek niste imali priliku predati svoj e-otpad u ovlaštenu mrežu reciklaže, ZEOS eko-sistem je prava adresa za to. Proces je besplatan i vrlo jednostavan, a počinje klikom na nalog ovdje.

Pokažite podršku zaštiti okoliša, pratite nas i podijelite naš sadržaj na društvenim mrežama FacebookInstagramLinkedin ili Twitter.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »