ZAVRŠNI KONCERT U OKVIRU GODINE KULTURE U NARODNOM POZORIŠTU U SARAJEVU

Godina kulture Austrija – BiH 2016 se bliži kraju. Završni koncert će se održati u Narodnom pozorištu u Sarajevu, u utorak, 18. oktobra 2016. godine, sa početkom u 20.00 sati.

Finalni koncert u okviru Godine kulture u BiH predstavlja krunu saradnje Austrijske ambasade sa Sarajevskom filharmonijom u okviru Godine kulture, na kojem će nastupiti braća Christoph (violina) i Stefan (violončelo) Koncz, dva svestrano obrazovana muzičara, članovi Bečke i Berlinske filharmonije, i nositelji priznanja međunarodnih takmičenja.

Pozivaju se svi zainteresirani mediji, da proprate finalni koncert u okvir Godine kulture 2016, u utorak, 18. oktobra 2016. godine, sa početkom u 20.00 sati, u Narodnom pozorištu u Sarajevu, Obala Kulina bana 9.

Koncert je realiziran u okviru Godine kulture Austrija – Bosna i Hercegovina 2016. Godina kulture Austrija – Bosna i Hercegovina 2016, pod sloganom „Besser kennen lerner“ – „Upoznajmo se bolje“, uspostavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Austrije, s namjerom da se Bosna i Hercegovina i Republika Austrija bolje upoznaju.

Više informacija o programu Godine kulture možete pronaći na: www.aussenministerium.at/sarajewo.  Za sve dodatne informacije obratite se na +387 33 263 505.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »