„Vaginini monolozi“ u Kriterionu

Večeras u Kriterionu u 20 sati predstava „Vaginini monolozi“  koja se bavi se pitanjima i raznolikim iskustvima žena o kojima se rijetko priča. Bazirana je na oko 200 intervjua koje je autorica i aktivistica Eve Ensler uradila sa ženama iz raznih društvenih, ekonomskih i drugih krugova, a njihova iskustva pretočena su u monologe koji su na momente komični, tragični i ponekad kontroverzni.

Svakog februara predstava se izvodi širom svijeta u okviru V-Day kampanje da se zaustavi nasilje protiv žena i djevojčica. Ove godine sarajevska će publika imati priliku pogledati raznovrsne priče žena u organizaciji aktivistkinja i aktivista okupljenih oko Feminističke škole Žarana Papić.

Feministička škola Žarana Papić je akademsko-aktivistički obrazovni program, čiji je cilj da kroz teorijsko-praktična modula pruži feminističko obrazovanje o praksama, teorijama i konceptima feminizma potrebnim za stručno i kritičko javno djelovanje.Nastala je 2015. godine kao dio obrazovnog programa Sarajevskog otvorenog centra. Okuplja sve zainsteresirane polaznice_ke koji_e žele znati više o feminizmu kao i potencijalima djelovanja baziranog na feminističkim principima.

 

Sav prihod koji se sakupi od izvođenja biće namenjen podršci rada organizacije Sigurna kuća—Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u porodici u Sarajevu.

 

Više informacija možete pronaći na

https://www.facebook.com/events/1643193899309097/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »