Uljepšajmo osmi mart djevojkama i ženama slabijeg imovinskog stanja

Volonteri Udruženja „Ruku na srce“ drugu godinu zaredom pokreću projekat „Od srca za nju“ koji za cilj ima obezbijediti što veći broj higijenskih potrepština za pripadnice ženskog spola, slabijeg imovinskog stanja, te im na taj način uljepšati Dan žena. Udruženje poziva studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da im se pridruže.

„Motivirani uspjesima naših projekata, svjesni da su higijenske potrepštine neophodne, ali i veliki teret na budžet porodice koje se bore s lošim materijalnim stanjem odlučili smo ponovo pokrenuti ovaj projekat. S obzirom da uskoro dolazi Međunarodni dan žena, smatrali smo da je to idealna prilika da izmamimo osmijeh na lice mnogim djevojkama i ženama”, poručila je Najla Hrustan, predsjednica Udruženja.

Sve donacije higijenskih potrepština moguće je dostaviti svakim radnim danom od 09 do 22 h u prostorije “Homework Hub-a” (Kolodvorska 12, Sarajevo) i subotom od 10 do 12 h u Centar Ruku na srce na Dobrinji (Esada Pašalića 8)

Također, moguće je izvršiti novčane uplate na broj žiro računa: 1990490056036171 (Sparkasse Bank, primalac: Udruženje “Ruku na srce”, svrha uplate: Projekat “Od srca za nju”). Rok za prikupljanje svih priloga je 6. mart 2020. godine.

Web stranica: www.rukunasrce.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »