Ulična akcija Homo incorruptus

Kolektiv ODRON Vas srdačno poziva da medijski podržite uličnu akciju  Homo incorruptus, organizovanu u sklopu projekta Regional Creative Hubs, finansiranog od strane Fonda otvoreno društvo Bosne i Hercegovine sa početkom u petak, 13. marta u 15:00 časova.

U uličnoj akciji učestvovaće Ćosić Armin, Jerlagić Kasja, Krsmanović Marina, Prnjavorac Ernad i Savić Stefan. Perfomans će započeti u 15:00 časova u ulici Radićeva 1, te će se učesnici kretati od Radićeve ka Gradskoj tržnici, Općina Centar.

Performans je konačni dio projekta Homo incorruptus koji se bavi problemom korupcije u društvu i političkom sistemu. Projekat predstavlja satiričan prikaz današnjeg stanja Bosne i Hercegovine. Prvi dio projekta predstavlja kratkometražni film čiji je režiser i producent Tarik Bičo, student Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu. Film je sniman po uzoru na dokumentarce o prirodi i na taj način prikazuje „politički ekosistem“. Glavni akter filma i performer, Ćosić Armin, pojavljuje se u ulozi ugrožene vrste – nekorumpuiranog političara, koji bez obzira na neprijateljske uslove svog staništa pokušava zadržati moralna načela svoje vrste. Premijera filma bit će u prostorijama Kolektiva ODRON krajem mjeseca.

Nekorumpirani političar će biti kao eksponat proveden kroz grad u prozirnoj konstrukciji u cilju podizanja svijesti građana o ovoj ugroženoj vrsti.

Nadamo se da ćete medijski podržati ovaj performans i pomoći nam da informišemo javnost.

 

S poštovanjem,

Kolektiv ODRON

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »