Timovi volontera OFF-a od sada i u Tuzli, Zenici i Mostaru

Plemenita i nesebična akcija mladih ljudi iz Tima volontera – Heroji ulice za pomoć starijim i nemoćnim osobama u Kantonu Sarajevo, širi se po gradovima Bosne i Hercegovine. U dogovoru sa neformalnim grupama građana i volontera iz Tuzle, Zenice i Mostara oformljene su grupe volontera za pomoć ugroženim građanima ovih gradova, sa ciljem da se smanji njihovo kretanje i rizik od virisa Covid 19.

„Veliki efekat koji je napravila naša akcija za pomoć ugroženim građanima u Kantonu Sarajevo, pomogao nam je da uz pomoć predstavnika gradskih i lokalnih vlasti, formiramo timove volontera za ispomoć starijim i nemoćnim osobama u Tuzli, Mostaru i Zenici. Naši volonteri će od petka, 3. aprila biti na raspolaganju za pomoć pri nabavci namirnica, lijekova i svih drugih neophodnih artikala, svima onima koji ne mogu ili nemaju načina da nabave ono što im je neophodno. Zahvaljujem se posebno Sportskom Savezu Grada Zenice na ljudskim resursima i opremom koja će pokriti ovo područje djelovanja. Opretivni centar za sve volontere je u Sarajevu i svi pozivi će biti ovdje prihvaćeni, nakon  čega će naši operativci upućivati timove na teren, u zavisnosti od mjesta poziva“, rekao je Kenan Musić, direktor Omladinskog Film Festivala Sarajevo i Glavni Koordinator Tima Volontera.

Broj telefona Tima volontera u Kantonu Sarajevu je isti 060 35 32 703, za građane Tuzle i okoline je 060 35 99 708, za građane Zenice i okoline 060 35 99 703, dok je broj za građane Mostara i okoline 060 35 99 7090.

Brojevi su aktivni od petka, 03.04.2020.g. i pozivi će se primati u periodu od 8-20 sati. Sve intervencije će biti odmah realizovane, shodno raspoloživoti timova na terenu, a hitne intervencije će se u dogovoru sa nadležnim organima obavljati i u vrijeme policijskog sata.

Djelujemo zajedno i odgovorno u ublažavanju vanredne situacije i tu smo da pomognemo svima kojima je naša pomoć neophodna.

TIM VOLONTERA – HEROJI ULICE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »