Ti si proaktivni srednjoškolac? Prijavi se i osvoji mnogobrojne nagrade!

Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne I Hercegovine (mreSVUBiH) je ujedinjeno tijelo svih savjeta/vijeća učenika u Bosni i Hercegovini koje se zalaže za postojanje i efikasno funkcionisanje savjeta/vijeća učenika u svih srednjim školama na nivou države. Ovo tijelo čine predsjednici savjeta/vijeća učenika u čitavoj Bosni i Hercegovini koji zajedno predstavljaju grozd aktivizma Bosne i Hercegovine. Vizija mreSVUBiH-a jeste da se srednjoškolac prepoznao kao resurs koji država treba da iskoristi, a ne kao problem koji treba rješavati.

Mreža i srednjoškolci su kroz dugogodišnji rad putem kampanje Želimo znati uporno dokazivala koliki su ustvari mladi (u fokusu srednjoškolci) resurs, te koliko je apsurdno isti resurs ne iskorištavati. Ukazivali smo na goruće probleme u srednjoškolskom obrazovanju, istraživali problematiku odliva mozgova i mnogim drugim stvarima koje sputavaju srednjoškolca da djeluje u svojoj lokalnoj zajednici i gradi bolju i ljepšu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Ove godine Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine želi prikazati taj neiscrpan resurs koji ova država posjeduje te organizira kampanju “Želimo znati! Kako u ovoj zemlji ostati?”. Mogućnost prijave na ovogodišnju mreSVUBiH-ovu kampanju imaju svi srednjoškolci, a jedino što trebaju uraditi jeste popuniti online prijavu te priložiti ostalu dokumentaciju kojom smatraju da upravo oni mogu biti najbolji srednjoškolci!

Online obrazac:

https://docs.google.com/forms/d/1O6rVYpDGlBY28kHfTmIIJ7gJormMvE0c549hdjiWuDk/viewform?edit_requested=true

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »