“Svjež” EP sarajevskog repera Dekstera

Svjež je EP sarajevskog repera Dekstera i sadrži 5 pjesama zajedno s introm. Jedna pjesma s EP-a, Kliker, je popraćena i spotom.

Pored youtube-a album je dostupan i na svim streaming platformama poput spotify-ja – https://open.spotify.com/album/2TjwH4O0ELWmsyNavb7cJp?si=Y7Pna-hwQA-DzGlb2aCl0w

Svjež EP predstavlja Deksterov rad posljednjih par mjeseci 2020. godine. Za produkciju, mix i master, kao i cover art EP-a zaslužan je Dekster. Spot za pjesmu Kliker je također sam izeditovao a za režiju je zaslužan Faris Pezo. 

Svjež EP ima 5 pjesama, od kojih su 4 sa vokalima a prva, intro, je uvertira u EP. Koncept ovog projekta je da je Dekster osvježenje i da pruža slušateljima nešto novo. Produkcija albuma je neobična kombinacija sintisajzera 80tih pomiješana sa novijim trap/rap zvukom. Inspiracija za ovaj zvuk je upravo taj retrofuturistički stil ne samo audia već i vizuala. Dekster govori kako voli praviti različite kombinacije novog i starog zvuka. Također iako on repa, više sluša ostale žanrove poput retro/synthwave-a, jazza i japanskog city popa. Ako vam trebaju dodatne informacije slobodno reply-ajte na ovaj mejl.

Dekster trenutno ima 21. godinu živi i rođen je u Sarajevu, trenutno je student Psihologije. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »