Svečani koncert u povodu 62. godišnjice Muzičke akademije

Organizacioni tim Koncertne sezone 2016/17. u okviru 10. Festivala Majske Muzičke Svečanosti najavljuje Svečani koncert u povodu 62. godišnjice Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu. Na koncertu će se  predstaviti Orkestar Akademije pod dirigentskom palicom profesora Ognjena Bomoštara, te eminentna violinistica Emina Smolović.

Kako je već navedeno, orkestrom će rukovoditi Ognjen Bomoštar, bosanskohercegovački dirigent, pedagog i kompozitor čiju profesionalnu djelatnost je obilježio impozantan broj javnih nastupa, mnoštvo priznanja, nagrada i diploma, ali i izvanredno plodonosan pedagoški angažman. Jednaku pažnju zavrijeđjuje i afirmisana violinistica Emina Smolović, čija biografija obuhvata zavidan broj javnih nastupa, kako u zemlji i regiji, tako i u inostranstvu, ali i zapaženi rezultati u oblastima skupnog muziciranja, naučnog i pedagoškog rada.

Uz vrsne interpretatore, svečanoj atmosferi i festivalskom raspoloženju doprinijet će  efektan repertoarski odabir sačinjen iz 40. Simfonije W. A. Mozarta, Zigeunerweisena P. de Sarasatea te Bacchantusa i Danse macabrea C. Saint–Saënsa. Rođendanski koncert najstarije muzičke visokoobrazovne institucije u BiH je zakazan za 23. maj 2017. godine u Domu Oružanih snaga BiH s početkom u 19,30 h.

 

Ulaz na koncert je slobodan!  Dobrodošli!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »