Švajcarski film “Božanski poredak” pred publikom u Trebinju 08. marta

Nakon zapaženog uspjeha u evropskim kinima i brojnih nagrada na filmskim festivalima, popularni švajcarski film „Božanski poredak“ (The Divine Order) biće prikazan publici u Trebinju u četvrtak, 8. marta 2018. godine u 18:00 časova u Kulturnom centru Trebinje (Trg palih boraca 1), a povodom obilježavanja 70. godišnjice Opšte deklaracije o ljudskim pravima.

Nakon projekcije biće organizovana panel diskusija o pravima žena u Bosni i Hercegovini, sa fokusom na učešće žena u politici, ekonomiji i javnom životu. Na panelu će učestvovati ambasadorica Švajcarske u Bosni i Hercegovini Andrea Rauber Saxer, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, privrednica Zorica Tasovac i direktorica NVO Ženski centar iz Trebinja Ljiljana Čičković. Diskusiju će moderirati Slađana Skočajić.

Prikazivanje „Božanskog poretka“ dio je Filmske turneje o ljudskim pravima koju zajednički organizuju Međunarodni filmski festival i Forum za ljudska prava (FIFDH) iz Ženeve, Savezno ministarstvo vanjskih poslova Švajcarske i Ured visokog komesara za ljudska prava Ujedinjenih nacija (OHCHR).

Ulaz na projekciju je slobodan – zainteresovani mogu preuzeti besplatne karte na blagajni Kulturnog centra u Trebinju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »