Suncokreti i Chorus Cadenza u nedjelju organizuju Horski bazar

Sarajevski horovi –  Hor za male i mlade Suncokreti, omladinski hor Chorus Cadenza, te dječiji hor OMBŠ Novo Sarajevo upriličit će u nedjelju 03. decembra u prostorijama Osnovne muzičke i baletske škole “Novo Sarajevo” (ulica Kemala Kapetanovića 43) Horski bazar/Dobrotvorni porodični dan sa početkom u 12 sati. Za sve posjetioce bit će upriličen dinamičan muzički program u kojem će učestvovati popularni sarajevski horovi koji okupljaju djecu i mlade uz gosta Vedada Husomanovića na harmonici. Također, pored muzičkog karaktera, ovaj horski bazar imat će i prodajni dobrotvorni karakter, jer će se od prikupljenog novca finansirati odore za nastupe ovih horova.

“Raspjevanom nedjeljom otvorit ćemo mjesec poznat po svečarskoj atmosferi i darivanju i vjerujemo da imamo mnogo šta da pokažemo našim prijateljima kako bismo im uljepšali jednu zimsku nedjelju”, najavila je Alma Karić, voditeljica Hora Chorus Cadenza koji je zabilježio i uspješne međunarodne nastupe i prošle godine osvojio prvo mjesto u kategoriji omladinskih ženskih horova na jednom od najvećih evropskih takmičarskih festivala za dječije i omladinske horove (European Music Festival for Young People ili EMJ) koji postoji već šezdeset i pet godina.

«Želja nam je da naši nastupi i dalje izgledaju profesionalno te da uz vrhunski muzički doživljaj i zadržimo visok nivo vizuelnog doživljaja, pa pozivamo sve naše simpatizere da se u nedjelju druže s nama i podrže naš rad», pozvala je Karić te podsjetila da je Chorus Cadenza omladinski ženski hor koji broji oko 30 djevojaka, uzrasta 15-25 godina.

 

Za nešto mlađu publiku popularni «Suncokreti» pripremili su nove pjesme na zadovoljstvo svojih vršnjaka, ali i ponosnih roditelja i drugih članova familije.

 

Svi posjetioci će sami odrediti cijenu kako ulaza tako i ostalim artiklima koji budu na prodaju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »