Šta je Future News Worldwide?

Future News Worldwide je program koji u partnerstvu ostvaruju British Council i neke od vodećih svjetskih medijskih organizacija kao što su Google, Facebook, Reuters i Herald. Cilj je mlade ljude podržati u razvoju širokog spektra novinarskih vještina i demonstrirati da je Velika Britanija globalni lider u njegovanju mladih novinara i novinarki, te ostalih medijskih radnica i radnika.
Ovaj intenzivni program obuke za medijske radnike i radnice svake godine okupi 100 osoba iz čitavog svijeta: one najtalentiranije, najmotiviranije i najstrastvenije u studentskoj populaciji koja se bavi novinarstvom. Učesnice i učesnici primaju ekskluzivnu poduku od vodećih svjetskih urednika, radijskih i TV-novinarki, pisaca i reporterki, te vide kako izdavači širom svijeta koriste tehnologiju kako bi pronašli priče i oživjeli ih kako dosad nije bilo moguće.
Sad se možete prijaviti za učešće u Future News Worldwide 2021. Konferencija na temu Klima, COVID-19 i porast dezinformacija: kako novinarstvo može najbolje pomoći svijetu u krizi nudi bogat i sadržajan program namijenjen sljedećoj generaciji novinara i kreatorica sadržaja. Konferencija se održava preko interneta i na raspolaganju ima 100 mjesta koja se nude najbriljantnijima među mladom studentskom populacijom blogerica, vlogera, fotoreporterki i novinara iz cijelog
svijeta.
Pored predavanja vodećih novinara i novinarki raznorodnih medija, učesnici i učesnice imat će i priliku da iskuse udarnu priču o zdravstvu – kroz simulaciju redakcije visokog radnog intenziteta koju je First Draft kreirao tako da tokom samog izvještavanja potiče na donošenje odluka kojima se suzbijaju dezinformacije.
Prijaviti se mogu studenti i studentice dodiplomskih i postdiplomskih studija iz svih zemalja, starosti između 18 i 25 godina (od 1. jula 2021. godine). Kandidati i kandidatkinje moraju znati engleski jezik (napredni nivo) i pokazati posvećenost novinarskoj karijeri.

Možete prijaviti i pronaći više informacija o programu na sljedećem linku:

https://www.britishcouncil.org/future-news-worldwide

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »