Sređuj PARK sa DOBRIM KOTAMA!

Rezervišite subotu i nedjelju, tačnije 20. i 21. maj tekuće godine, za uređenje Gradskog parka. Upoznajte nove pozitivne ljude, kroz muziku i igru uredite svoj, naš i vaš PARK. Pozivaju se svi zainteresovani da dođu u Gradski park u subotu u 12:00 sati i pomognu u realizaciji ove ideje.
Stigle DOBRE KOTE!
Cilj nam je da se DOBRE KOTE prošire i da ljudi u svojim gradovima uzmu stvar u svoje ruke i počnu uređivati prostore koji se nalaze ispred škola, zgrada, parkova. Za sada smo se povezali sa mladima iz Zenice i Banjaluke, imamo viziju da svi gradovi u BiH postanu DOBRA KOTA. – Smirna Kulenović, idejni tvorac DOBRIH KOTA.
VIKEND DEŠAVANJE
U akciji uređenja prostora oko parka će uži prostor oko bazena u Gradskom parku, kao i sam bazen biti u potpunosti uređen kako bi ga djeca i mladi bezbjedno koristila. U uređenju parka, koje realizuje Udruženje „Naša djeca“ Zenica, će biti uključeni i zenički grafiteri, učenici KŠC „Sveti Pavao“ Zenica, učenici OS „Musa Ćazim Ćatić“ i učenici Osnovne i Srednje muzičke škole.
U nastavku pogledajte fotogaleriju predloženog uređenja i skice koja između ostalog obuhvata i igre za djecu koje će biti oslikane unutar bazena. Javni uvid u skice, kao i formiranje timova za uređenje bit će obavljen nakog registracije volontera/ki.
ISTI DAN I KONCERT U PARKU
Učenici iz muzičkih škola će dodatno uveličati ovaj događaj te će prisutnim pružiti jedinstveno iskustvo izvodeći koncert na otvorenom.
Pored učenika u ovu akciju su se odlučili priključiti i članovi drugih udruženja kao i neformalna grupa protiv mržnje „Positive Tolerance“ koja je inicirana od strane OSCE misije u Bosni i Hercegovini, te Evropski parlament mladih Zenica.
Također, vikend na Koti će biti humanitarnog karaktera te će se u toku aktivnosti uređenja parka prodavati kolačići koje će napraviti djeca, članovi Dječijeg parlamenta Grada Zenice. Sva sredstva skupljena u toku vikenda će biti iskorištena za liječenje dvogodišnje djevojčice Hane Pašanbegović.
Plan aktivnosti na koti 20. maja:
12:00 Okupljanje volontera na Koti
12:30 – 13:00 nastup učenika Osnovne muzičke škole
13:00 – 13:30 nastup učenika Srednje muzičke škole
14:00 – 17:00 Music by Active Team
13:00 – 15:00 Adna Muslija slikanje portreta (humanitarni karakter)
12:00 – 17:00 otvorena igraonica za najmlađe (čovječe ne ljuti se u ljudskoj veličini, prostor za crtanje, šaranje)
13:00 – 17:00 Montažni zid želja
13:00 – 17:00 Prodavanje kolačića napravljenih od strane članova Dječijeg parlamenta Grada Zenice
Plan aktivnosti na koti 21. maja:
12:00 Okupljanje na Koti
13:00 – 14:00 izvođenje poezije
12:00 – 17:00 prodavanje kolačića (humanitarni karakter)
14:00 –  17:00 Music by Active Team
Cilj uređenja Kote nije samo jednokratno sređivanje prostora nego kreiranje prostora na kojem će se redovno održavati aktivnosti za djecu i mlade.
Nadam se da će mladi prepoznati značaj ovog projekta te nam se pridružiti na Koti za vikend. Želimo da park postane mjesto okupljanja za djecu i mlade, a u narednom periodu ćemo realizovati niz aktivnosti na Koti kako bi djeca i mladi svoje slobodno vrijeme provodila upravo na ovom mjestu. Također, vjerujem da će građani Zenice i ovaj put pokazati humanost, odnosno da će kupovinom kolačića ili na drugi način uključiti u humanitarnu akciju za liječenje djevojčice Hane.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »