Spremite svoje zaštitne maske za svečane prilike i dođite na 61. MESS!

Program 61. Internacionalnog teatarskog festivala MESS od danas je dostupan na zvaničnoj Internet stranici www.mess.ba, a karte će se moći ćete kupiti putem platforme www.kupikartu.ba od 25. septembra. Pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Visa od 01. do 07. oktobra na 61. MESS-u će se predstaviti devet produkcija iz Irske, Francuske, Njemačke, Ruande, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

„Prioritet nam je očuvanje zdravlja publike i učesnika, zbog čega ćemo se i mi kao organizatori striktno pridržavati svih aktuelnih epidemioloških mjera i molimo publiku za razumijevanje zbog ograničenog broja raspoloživih karata“, ističe Nihad Kreševljaković, direktor Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

I ove godine iza vizuelnog identiteta Festivala stoji Agencija FABRIKA. „Imajući u vidu aktuelnu situaciju sa pandemijom, i vizuelni identitet 61. MESS-a posvećen je promoviranju vakcinacije i zdravstvene sigurnosti koja će omogućiti nastavak umjetničkih programa u punom kapacitetu u cijelom svijetu“, poručio je Kreševljaković napominjući da se teatarski festival umnogome oslanja na ljudski faktor ne samo svojih gostiju iz raznih država nego i brojnih partnerskih institucija i drugih pozorišnih kuća, čije zdravlje također želi zaštititi. Važno je naglasiti da će posjetitelji koji budu prisustovali predstavama na otvaranju i zatvaranju festivala, morati na ulazu pokazati potvrdu o izvršenoj revakcinaciji ili negativan antigenski test, zbog samog koncepta predstava.

„Draga publiko, nadamo se da ste sebe i svoje najbliže zaštitili vakcinom, da ste na COVID negativni a za pozorište pozitivni. Pratite naše protokole zbog zdravlja svih nas, pripremite vašu masku za svečane prilike i posjetite ovogodišnji Internacionalni teatarski festival MESS!“, poručili su iz Direkcije Festivala MESS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »