SARTR-ov trijumf na Festivalu komedije “Gola Mesečina”

SARTR-ova predstava „Jedvanosimsoboakalomistobo“ nakon nagrada stručnog i žirija publike na Festivalu Komedije Mostarska Liska i Festivalu bh. Drame Zenica trijumfovala je i na Međunarodnom festivalu komedije u Skoplju.

Dodjelom nagrada sinoć je završen V Internacionalni festival komedije „Gola mesečina“ koji se održavao od 18. do 24. juna održao u Skoplju, Makedonija. Žiri u sastavu Ivan Leo Lemo, predsjednik, Magdalena Rizova Černih i Ljupščo Petruševski jednoglasno su donijeli slijedeće odluke:

Nagrada Gran Pri za najbolju predstavu je dodjeljena Sarajevskom ratnom teatru za predstavu „Jedvanosimsoboakalomistobo“.

Nagrada za najbolju režiju dodjeljena je Alešu Kurtu za istoimenu predstavu.

Nagrada za najboljeg mladog glumca dodjeljena je Davoru Sabi za uloge u predstavi „Jedvanosimsoboakalomistobo“.

U predstavi igraju: Maja Salkić, Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Davor Sabo, Saša Krmpotić i Anida Isanović k.g. Dramaturgiju potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović i Nejra Babić. Kostimografiju potpisuje Melisa Musić Ajkunić, a scenografiju Vedran Hrustanović. Muziku za predstavu su radili Damir Nevesinjac i Basheskia.

Predstava je realizirana u okviru projekta „Kofer za sjećanja“ Studija lutkarstva Sarajevo kojeg podržava Vlada Švicarske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »