Sadnja drvoreda ispred Studenskog doma Nedžarići

U dvorištu Studentskog doma Nedžarići zasađen je drvored smrča uz sportske terene. Vrijedni volonteri „Let's Do It“ projekta su zasadili drvored zajedno sa uposlenicima društveno odgovorne kompanije Konzum i studentima stanarima doma. Sadnja je provedena s ciljem najave velike volonterske akcije sadnje drveća „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“ koja se provodi 20. oktobra širom Bosne i Hercegovine.

„Sadnjom ovog drvoreda danas najavljujemo veliku akciju pošumljavanja koju organizujemo za tačno 16 dana. Uzbuđeni smo i jedva čekamo akciju. Ovim današnjim događajem smo pokazali da se mladi mogu družiti u divnoj atmosferi, a ujedno i učiniti izuzetno korisnu stvar, jer ovaj drvored ostaje kao trajno dobro koje će korisiti brojnim budućim generacijama studenata. Zahvaljujemo našem partneru Konzumu koji je dozvolio da naši volonteri prodaju zahvalnice u njihovim prodavnicama. Do sad su građani kupili nešto više od 5000 zahvalnica, a uskoro ćemo za svaku zahvalnicu zasaditi po jedno drvo. Hvala i studenitima, kao i divnim domaćinima iz Menadžmenta Studenskog centra Sarajevo.“ – rekao je Junuz Elkaz, koordinator „Let's Do It“ projekta.

„S ponosom mogu reći da najveća zasluga za realizaciju današnje akcije pošumljavanja pripada Konzumovim kupcima, koji su dali svoj doprinos kroz kupovinu zahvalnica u volonterskim akcijama u Konzum prodavnicama širom BiH, a na isti način tokom godine prikupljaju se sredstva za veliku akciju pošumljavanja „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“. Dvorište Studenstkog doma odabrali smo za današnju akciju sa ciljem da mladima skrenemo pažnju na značaj pružanja brige za okoliš čemu Konzum već godinama doprinosi kroz realizaciju brojnih projekata od društvenog i ekološkog značaja, a ujedno želimo stanarima Studentskog doma pokloniti drvored koji će učiniti ljepšim njihov trenutni dom“  – izjavila je Selma Ovčina, PR menadžer Konzuma, zlatnog sponzora projekta.

Više informacija o „Let's Do It“ projektu i narednoj akciji sadnje drveća možete saznati na web stranici www.letsdoit.ba ili na Facebook stranici „Let's Do It Bosna i Hercegovina“.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »